TOM geeft nog niet op met glastuinbouwplannen Prinsenbeek

De Tuinbouw Ontwikkelings Maatschappij (TOM) legt zich niet zomaar neer bij de uitspraak van de Raad van State gisteren. Doel is nog steeds om de 8 hectare glas op de percelen in de omgeving van de Weimersedreef in Prinsenbeek te realiseren, vertelt directeur Piet Janmaat van de TOM.
 
De TOM verzette zich tegen het besluit van de Gemeente Breda om geen medewerking te geven aan wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied Prinsenbeek voor de vestiging van twee glastuinbouwbedrijven in de omgeving van de Weimersedreef.
 
De uitspraak van de Raad van State, waarin het beroep van de TOM ongegrond werd verklaard, was volgens Janmaat een flinke tegenvaller. ,,We hadden gedacht en gehoopt op punten gelijk te krijgen.'' Hoewel hij beseft dat het een stuk lastiger wordt, ziet hij nog wel mogelijkheden. ,,We gaan nu eerst de motivatie van de Raad van State bestuderen. Daarna bekijken we de mogelijkheden om het toch nog voor elkaar te krijgen.''
 
De TOM is sinds 2004 eigenaar van de 10 hectare grond waarop twee glastuinbouwbedrijven van 4 hectare zouden moeten komen. De gemeente Breda wil bij herziening van het bestemmingsplan het glastuinbouwgebied verkleinen, waarmee de plannen van de TOM voor nieuwvestiging worden doorkruist. Het is de bedoeling dat het college van burgemeester en wethouders het bestemmingsplan Buitengebied Noord op 7 november aanbiedt tijdens de gemeenteraadsvergadering.
 

Bron: Prinsenbeek Nieuws

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven