Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KUBO bouwt Ultra Clima-kas voor Frans onderzoekscentrum

KUBO bouwt op dit moment o.a. een Ultra Clima® kas voor het Franse Centre Technique Interprofessionel des Fruits et Legumes (CTIFL). Dit onderzoekscentrum, gevestigd in de buurt van het Franse Nantes, doet onderzoek op het gebied van groenten en fruit en biedt technische bijstand aan producenten van groenten en fruit, met name in het westen en noorden van Frankrijk. CTIFL gaat in de nieuwe kas voor de teelt van tomaten twee andere teeltsystemen vergelijken met het Ultra Clima®-systeem. Hierbij zullen alle aspecten van de teelt in ogenschouw worden genomen, zowel op teelttechnisch als op kastechnisch gebied. Naast vruchtontwikkeling en productie zullen ook zaken als energieverbruik, CO₂-verbruik en klimaatstabiliteit en -homogeniteit worden gemonitord.



De nieuwe kas wordt als volledig turnkey project, in samenwerking met haar Franse partner Hortère, gebouwd. KUBO realiseert de kas en Ultra Clima® systeem. Hortère draagt zorg voor de overige installaties. De nieuwbouw heeft een oppervlakte van 4.000 m² en is verdeeld over drie, totaal gescheiden afdelingen. KUBO renoveert ook een gedeelte van de bestaande kas. Voor de inmiddels afgelopen Franse zomervakantie was de fundatie al aangebracht, en inmiddels is KUBO begin september begonnen met de montage van de nieuwbouwkas. Deze zal voor de Kerst in gebruik worden genomen.



Publicatiedatum: