Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lufa Farms oogst meer tomaten met tweede kas op dak

Het Canadese Lufa Farms heeft onlangs een nieuwe kas opgericht op het dak van een gebouw in Montreal. Deze tweede kas is met 13.000 vierkante meter bijna 50 procent groter dan de oorspronkelijke kas in Ahuntsic-Cartierville. "De extra kas stelt ons in staat om een breder scala aan verse, hoogwaardige groenten te telen," zegt Lauren Rathmell, medeoprichter en directeur van Lufa Farms. "Nu hebben we ruimte om meer dan 20 specialty tomaten te laten groeien, waaronder pink cherry, Gestreepte Duitse en de legendarische Cherokee Purples."



Met meer dan 2.000 abonnees is Lufa uitgegroeid tot een van de grootste groenteleveranciers in Canada. Klanten halen wekelijkse manden op bij een van de ongeveer 130 pick-up punten rond Montreal, Laval en West Island. Alle oogst is biologisch. Veel biologische telers uit de omgeving zijn bij het bedrijf aangesloten.

Lufa Farms modelleert haar distributie naar 'community-supported agriculture'(CSA). Lufa levert echter het hele jaar door. Ook, en dat is uniek in een dergelijk project, kunnen klanten online producten bestellen. 

Meer informatie:
Lufa Farms
http://montreal.lufa.com
Publicatiedatum: