Meer dan 10 verkopen binnen 6 maanden na introductie van de nieuwe procescomputer HortiMaX CX500

Eind vorig jaar werd de HortiMaX CX500 geïntroduceerd als 'dé nieuwe standaard in adaptive greenhouse technology'. Een flexibele, aanpasbare procescomputer afgestemd op de behoeften van elke individuele teler. Aanvankelijk werd het concept bedacht voor de exportmarkt. Maar binnen 6 maanden na introductie wist Vanraes in België er al meer dan 10 te verkopen. Geert Debusschere, verantwoordelijk voor de tuinbouw en vaak aangesproken als Vanraes zelf, vertelt over dit succes.

Mister VANRAES, Geert Debusschere, verantwoordelijk voor de tuinbouw

Het hart van het bedrijf
Geert start te vertellen over Vanraes: "Wij zijn in België dé tuinbouwspecialist. Telers kunnen bij ons alles krijgen voor de professionele tuinbouw. De procescomputer is het kloppende hart van ieder bedrijf. Het is wellicht een klein, maar een zeer belangrijk ding!" Geert vervolgt: "Er zijn telers die het gebruiken als noodzakelijk kwaad, maar steeds meer zien ze het als hun dagelijkse instrument. Het moet vooral een simpel te gebruiken apparaat zijn, geschikt voor het doel op dat moment met mogelijkheden om verder uit te breiden. Dus niet teveel 'toeters en bellen' waar de klant niet om vraag en toch voor betaalt. En dat kan allemaal met de HortiMaX CX500. Het is een prachtig product, klaar!"

We gingen er gewoon voor..
"HortiMaX liet ons weten op zoek te zijn naar een testsite voor de HortiMaX CX500. Wij waren op dat moment bezig met een klant die op zoek was naar een totaaloplossing: een goed product, goede service en één centraal aanspreekpunt voor alle Voorkomende storingen. Zij hadden een oude computer van een andere leverancier en konden niet uit de voeten met de bestaande installateur: er was geen vertrouwen. Zij zochten iemand met wie zij konden sparren, iemand die luistert en kant-en-klare oplossingen biedt. Zij kwamen uiteindelijk bij ons terecht voor dat complete aanbod in hun kas."

"Wij zijn natuurlijk een wat kleiner bedrijf: lijnen zijn kort en wij gaan zowel een technisch als commercieel gesprek aan. Wij weten waar wij het over hebben en dat waardeert de klant", vertelt Geert. "Wij hadden uren gesproken over een Clima 500 en die was eigenlijk al verkocht. "De klant was helemaal weg van de Clima 500 GP. Maar toen was er sprake dat er een nieuwe computer zou komen: nieuw concept, nieuwe hardware, nieuwe software, alles nieuw. Er zat toen nog geen functionaliteit voor belichting in, maar dat was geen probleem. Starten met 5 afdelingen, scherming en luchting was ook een prima uitgangssituatie. Wij hadden geen enkele referentie. HortiMaX ook niet. Maar de klant wilde eigenlijk wel het nieuwste, dus zeiden we tegen elkaar: We gaan er gewoon voor". "Het feit dat we voor de klant ook nog eens een modelbedrijf gingen maken sprak ze erg aan", aldus Geert.

Enthousiasme en overtuiging
Een procescomputer en de installatie ervan is slechts een klein schakeltje in het hele proces van een kas. Een dealer onderscheidt zich met zijn kennis en ervaring, aangevuld met een grote hoeveelheid 'enthousiasme'. Geert vertelt: "Wij kunnen over de HortiMaX CX500 makkelijk anderhalf uur enthousiast vertellen wat die allemaal kan. Klanten zeggen dan verbaasd: 'Kan dat allemaal?' Al onze mensen hier vertellen datzelfde enthousiaste verhaal: zij lopen in het veld, maken hun handen graag vuil en praten net zo makkelijk mee met de teler. Dat maakt echt een verschil".

"Wij doen er van alles aan om klanten zelf ook enthousiast te maken. Wij ontvangen potentiële klanten graag hier, wij vertellen ons verhaal en we nemen ze natuurlijk graag mee naar de HortiMaX CX500 klanten die we nu hebben. Het gaat om enthousiasme en de overtuiging rond het product. Klanten zijn onder de indruk van de mogelijkheden. En als ze dan extra vragen gaan mee stellen, dan weet je vaak dat het goed zit", aldus Geert.


Het complete en enthousiaste Vanraes tuinbouw team

Service: één telefoontje…
Wat is het voordeel voor de teler van zo'n nieuwe computer? Geert vertelt: "Er zitten eigenlijk niet veel directe voordelen aan voor de teler. Natuurlijk is het een revolutionair concept en het nieuwste van het nieuwste. Veel telers werken hier met systemen die 20 jaar oud zijn. Dat gaat ooit eens kapot en kan niet meer gerepareerd worden." Geert vervolgt zijn verhaal: "Maar als er iets moet veranderen in de computer dan kan dat. Dat kan zonder tussenkomst van HortiMaX. Wij kunnen dat helemaal zelf. Een telefoontje, wij komen eraan en wij maken het erin". "Het grote voordeel is dat wij als dealer nu een procescomputer van A tot Z kunnen servicen. En dat kunnen wij op ieder moment van de dag. Vroeger konden wij dat nooit garanderen omdat wij afhankelijk waren van de leverancier. Dat geeft enorm veel vertrouwen. En het is een gratis service die we bieden".

Gegoten als een jas
"Maar een goede service kan niet zonder een goed product. Het concept van de HortiMaX CX500 bewijst zich enorm! De procescomputer wordt door ons in samenspraak met de teler op maat ontwikkeld voor de klant. Het zit als een jas gegoten alsof het een a-la-carte oplossing is. Daar zijn klanten erg enthousiast over". "De CX500 beschikt over praktisch alle functionaliteit. Het zit er gewoon in. De kweker gebruikt het pas op het moment dat hij het nodig heeft. De computer groeit mee met de klant en dat vinden ze fantastisch. En als we dan weer samen met de klant bezig zijn laten we weer wat mogelijkheden zien. En vaak is de reactie dan: 'zet dat er ook maar in'. En dan kan dat zonder problemen met in- en uitgangen. Een fantastisch concept."

Export maar ook vervangingsmarkt
De HortiMaX CX500 is aanvankelijk ontwikkeld voor export doeleinden met het idee dat ieder klimaat zo zijn eigen configuratie nodig heeft. Afgestemd dus op klimaat en op de behoeften van elke individuele teler. "Maar die gedachte is uitstekend toepasbaar op een vervangingsmarkt als bijvoorbeeld België", vertelt Geert. "Er zijn hier heel veel telers met verouderde systemen. Als die het begeven dat moet je iets nieuws. De HortiMaX CX500 is dan ideaal. Of je nu sla, aardbeien, perkplanten, tomaten, komkommers teelt, 3 of 13 afdelingen hebt. Dat maakt allemaal niets uit. Met dit concept kunnen wij dat aanbieden. En de prijs schaalt keurig mee. Wij hebben inmiddels al diverse systemen vervangen door deze nieuwe computer. Dat vervangen gaat overigens feilloos: wij vervangen slechts een klein schakeltje, overige technologie blijft gewoon functioneren."

Wij verstaan elkaar…
Een goede service kan niet zonder een goed product en andersom. Zoals wij onze klanten verstaan, zo verstaan wij ook HortiMaX. Wij hebben specifiek voor HortiMaX gekozen omdat zij vernieuwend en revolutionair bezig zijn, maar ook een totaalaanbod voor de tuinbouw bieden. Dat past prima in onze gedachte van dé tuinbouwspecialist. Zij zijn actief op dealers gericht en wij weten wat zij gaan doen. Wij zijn overtuigd van hun producten en dat geeft vertrouwen. Geert sluit vervolgens af: "Wij hebben hier nog extra ruimte beschikbaar om voor de Belgische markt een demo- en showroom in te richten voor de professionele tuinbouw. Dus wij hebben voor onze markt nog veel plannen. En die werken we binnenkort uit."


Meer informatie
Informatie over HortiMaX
Informatie over VANRAES
Informatie over de HortiMaX CX500

Meer informatie over dit bericht, neem contact op met VanRaes:
Geert Debusschere
Verantwoordelijk tuinbouw
Telefoon: 00 32 51 22 20 15
Email: geert@vanraes.be

Meer informatie over dit bericht, neem contact op met HortiMaX:
René van der Stam
Sales Manager Benelux
Mobiel: 00 31 65 164 90 38
Email: rvdstam@hortimax.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven