Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomaten uit Quelle veroveren Duitsland

In Quelle, een stadsdeel van het Duitse Bielefeld, teelt Mark Meyer zu Bentrup tomaten. Toen hij in 2003 op het idee kwam om tomaten te gaan telen, werd er van alle kanten met medelijden om hem geglimlacht. Tomaten? Die zijn er toch al overal en tegen lage prijzen. Wie zou nog tomaten van hem kopen en waarom? Maar nu is Mark degene die lacht: zijn bedrijf loopt goed.
 
Het is in Quelle momenteel hoogseizoen bij de tomatenproductie: de paar rijtjes met tomatenplanten aan het begin van het experiment zijn uitgegroeid tot een teeltoppervlak van 9000 vierkante meter onder glas. De Roemeense oogsthulpen die bij Mark Meyer zu Bentrup werken, plukken gemiddeld vijf tot zes ton tomaten per week.
 
Het record is voor de laatste, bijzonder warme week van juli. Toen oogstte men meer dan 11,5 ton oftewel 23000 portieschalen van 500 gram elk. De groenten belanden drie keer per week vers in de hofwinkels in Quelle, Hoberge en Herford. Een schaaltje kost onafhankelijk van het tomatenras 2,50 euro.
 
Publicatiedatum: