Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nieuwe gele blokpaprika in Almería doet het goed in de kas"

Gasol is de nieuwe gele blokpaprika van de Spaanse veredelaar Semillas Fitó. Dit seizoen is duidelijk geworden wat het potentieel is van dit ras in de teelt, deelt men.

Gasol is citroengeel, productief en heeft een goede houdbaarheid

Semillas Fitó heeft een paprika ontwikkeld die voldoet aan de behoeften van de sector. "De productiviteit van de planten is hoog, de kwaliteit van de paprika's is goed, zowel aan de plant als na de oogst, en de kleur is mooi, of de paprika nu groen of geel wordt geoogst", zegt Ginés Gómez, paprikaspecialist bij Semillas Fitó.

"Deze gele blokpaprika is geschikt voor de vroege aanplant in Almería, al worden verschillende datums aanbevolen afhankelijk van de regio: in Dalias en Berja vanaf half mei tot de eerste week van juni, in het oosten vanaf half juni tot de eerste week van juli en in het westen van de provincie van 25 juni tot 10 juli", legt Ginés uit.

Ginés Gómez (links), paprikaspecialist bij Semillas Fitó, en Antonio Callejón, verantwoordelijke proeven bij het veredelingsbedrijf.

"Gasol biedt de sector met deze gele blokpaprika een oplossing voor het probleem van de echte meeldauw. De plantgezondheid is uitstekend gedurende de hele teeltcyclus. De plant is compact, heeft een goede bladbedekking en een stevig wortelsysteem", zegt Antonio Callejón, verantwoordelijke proeven bij het verdelingsbedrijf.

"Gedurende de hele teeltcyclus zijn de vruchten uniform van de maten G en GG, ook als de vruchtzetting bij hoge temperaturen plaatsvindt. De telers en handelsbedrijven die het afgelopen seizoen met Gasol hebben gewerkt zijn heel tevreden", legt Antonio uit.

Robuuste plant

"Voor Semillas Fitó is investeren in onderzoek en ontwikkeling met de hulp van lokale telers het beste instrument om de markt rassen zoals Gasol aan te bieden. Ze voegen waarde toe aan de hele groente- en fruitketen, van teler tot consument", zeggen ze bij Semillas Fitó.

Voor meer informatie: www.semillasfito.es

Publicatiedatum: