Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse kasteler lanceert nieuwe Romaine sla

Mastronardi Produce lanceert het slaras Romaine onder het merk Backyard Farms. Mastronardi Produce is momenteel de enige teler die Romaine teelt. Het product ligt in de schappen in verschillen supermarkten.

"Romaine is een nieuw ras in sla", zegt Peppe Bonfiglio, hoofd verkoop bij Mastronardi Produce. "Wij zijn de eerste teler in Noord-Amerika van Romaine."

Het bedrijf gebruikt haar jarenlange ervaring in veredeling en teelt om het slamerk Backyard Farms te telen. "Het is een uitdaging om Romaine te telen omdat het alleen floreert onder specifieke omstandigheden", legt Peppe uit. "Onze telers gebruiken een klimaatcontrolesysteem en controleren de slakroppen meerdere keren per dag voor het beste klimaat in de kas."

Peppe zegt dat supermarkten al lang Romaine-sla wilden hebben. Ze bieden nu een product aan dat even groot is als in de vollegrond geteelde Romaine, maar met alle goede eigenschappen van kasgeteelde sla, zoals smaak en kleur. Ze zijn gemotiveerd om in deze categorie hetzelfde succes te behalen als met tomaten en zachtfruit.

Backyard Farms heeft het ras in het voorjaar van 2023 geïntroduceerd. Deelnemers aan de SEPC Southern Exposure vakbeurs kunnen een kijkje nemen op stand 631 om de Backyard Farms Romaine en andere bladgroenten van het merk te bekijken.

Voor meer informatie:
Audra Macintyre
Mastronardi Produce
Tel.: +1 519 326 3218
[email protected]
www.sunsetgrown.com

Publicatiedatum: