Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cora Seeds (Italië)

"Rivaldo is een trostomaat die voldoet aan de behoeften van telers en retailers"

"In de afgelopen jaren is het areaal trostomaten op Sicilië afgenomen door onder meer de druk van ToBRFV. Echter, met behulp van moderne teeltpraktijken, preventie en nieuwe rassen wordt de trostomaat weer populair bij de telers", zegt Nunzio Guastella, manager voor Sicilië bij Cora Seeds.

Trostomaat Rivaldo F1 (HR: V/ Fol: 1-2/ ToMV; IR: Ma/ Mi/ Mj/ TYLCV/ ToBRFV)

"Cora Seeds heeft geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling van tomatenhybriden die resistent zijn tegen ToBRFV. Rivaldo F1 is een ras dat geschikt is voor teelt in de kas in de winter in het Middellandse Zeegebied."

Gianfranco Iudica

Sinds de lancering, twee jaar geleden, blijft Rivaldo F1 waardering oogsten van telers en handelaren, zo ook van Iudica Gianfranco, een teler die levert aan het handelsbedrijf Il Marchio d'Oro.

Nunzio Guastella van Cora Seeds en Pietro Impoco van Il Marchio D'Oro

"Mijn ervaring met Rivaldo is uiterst positief. Het ras garandeert hoge opbrengsten, er is weinig uitval en de noodzaak om gewasbeschermingsmiddelen toe te passen is beperkt", zegt Iudica. "Met dit ras heb ik geen problemen met ToBRFV, wat mij een zekere sereniteit geeft tijdens het seizoen. Bovendien wil ik benadrukken dat de maatvoering het gehele seizoen uniform is, van de eerste tot de laatste tros."

Op teeltniveau presteert Rivaldo F1 uitzonderlijk goed, maar het ras wordt ook op de markt zeer gewaardeerd. Pietro Impoco van Il Marchio d'Oro: "De esthetische kenmerken van Rivaldo zijn zeer overtuigend: de kleur, de glans, de elegantie van de tros en de vlezige groene delen. Maar ook het aroma en de consistente textuur vallen op. Bovendien maakt de uitstekende houdbaarheid Rivaldo geschikt voor de export. Deze trostomaat past zich ook aan de meest uiteenlopende verpakkingen aan."

Voor meer informatie:
Cora Seeds Srl
Via Boscone, 1765/A
47522 Cesena (FC) – Italië
Tel: +39 (0)547 385166
Tel: +39 (0)547 380612
www.coraseeds.com
[email protected]

Publicatiedatum: