Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carreras F1 (Harmoniz)

Trostomaat met mooie resultaten in Italiaanse provincie Latina

"In de Italiaanse provincie Latina is Harmoniz een relatief 'jong' bedrijf. Ongeveer twee jaar geleden hebben we onze veredelingsprogramma's versterkt door systematische screeningsactiviteiten over meerdere teeltcycli in de lente en zomer uit te voeren", zegt Saro Tumino, algemeen directeur van Harmoniz Italië. "Vanaf het begin was het doel rassen te introduceren die geschikt zijn voor deze streek. Ze moeten telers winstgevendheid garanderen en de consument een kwaliteitsvolle smaaktomaat bieden, wat leidt tot herhaalaankopen."

Saro Tumino in een kas met cherrypruimtomaten

"In die twee jaar waren de promotionele activiteiten bij de telers essentieel om het R&D-traject te verfijnen wat betreft de teeltomstandigheden en de meest voorkomende teeltpraktijken in de streek. We zijn in dialoog gegaan met telers, teelttechnici en kwekers om hun behoeften grondig te begrijpen. Daarnaast konden we talrijke en waardevolle feedback verzamelen over de rassen in proef", aldus Saro Tumino.

Carreras F1 tomaat in de kas

"Het was een geleidelijk proces dat ons in staat heeft gesteld om de marktpositie van enkele reeds bekende rassen te consolideren, Carreras F1 voorop, en om vandaag nieuwe waardevolle rassen voor het zuiden en het midden van Italië te kunnen bieden. De constante aanwezigheid in het gebied en de synergie met de telers liggen ten grondslag aan onze commerciële strategie."


Tros van de Carreras F1 tomaat

"De evolutie van onze trostomaat Carreras is een sprekend voorbeeld van wat zojuist is gezegd. Carreras, een uitstekend ras dat het bijzonder goed doet op de markt, heeft al enkele jaren een gezaghebbende positie in de Siciliaanse teelt, maar ook in Latina is het ras bekend om de uniforme maatsortering, de heldere kleur, de productiviteit, de consistentie en de buitengewone houdbaarheid na de oogst."

"Op teeltniveau vereist het zoals alle rassen een correct beheer en de juiste bemestingsstrategie. De aanwezigheid van onze technici in de streek in 2023 heeft ons in staat gesteld om de nodige teeltinstructies te geven om enkele uitdagingen van het ras adequaat aan te pakken. Vandaag weten telers dat uitstekende resultaten kunnen worden behaald door een optimaal beheer van het ras. De hoge vraag naar zaden in dit eerste kwartaal van 2024 is ver boven de verwachtingen en leidt mij ertoe te stellen dat Carreras F1 momenteel ook in de provincie Latina een bijzonder gewaardeerde trostomaat is."

Croconì F1 tomaat in de kas

"Een van onze doelen op middellange tot lange termijn is om de R&D-activiteiten ter plaatse verder te versterken en de technisch-commerciële middelen op te schalen. Voor 2024 hebben we verschillende promotionele activiteiten en open dagen gepland om onze meest geschikte rassen voor deze streek te presenteren: naast Carreras F1 ook Croconì F1 (TT-628) en Arucimeli F1 (TT-1053), twee nieuwkomers in het pruim- en cherrypruimsegment, de groene langwerpige tomaat Socrate F1 en verschillende kleurtomaten", besluit de manager.

Voor meer informatie:
Harmoniz
Giuseppe Busacca:
Tel: +39 338 344 5650 (Italië)
Guglielmo Roccasalvo:
Tel: +39 366 988 7564

Publicatiedatum: