Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe rode zoete puntpaprika krijgt de naam Vanuatu

Het nieuwe ras E20C.0604 van Enza Zaden krijgt een naam: Vanuatu.

Afgelopen seizoen heeft dit ras op enkele bedrijven in proef gestaan. Dit seizoen wordt het ras op 14 ha geteeld. Rainbow Growers, lid van Harvest House, is één van de bedrijven die gekozen heeft voor Vanuatu. Ze telen sinds 2012 meerdere kleuren zoete puntpaprika's en deze kunnen onder het label Tribelli op de markt worden gezet.

10 ha Vanuatu
Rainbow Growers heeft dit jaar gekozen voor 10 ha Vanuatu (E20C.0604). Op het bedrijf van Rainbow Growers is Chris Bos de teeltspecialist. Hij geeft aan wat hij tot nu toe vindt van de keuze voor Vanuatu (E20C.0604). Chris geeft aan dat ze vanaf de start hebben geïnvesteerd in het gewas met als gevolg dat ze nu een mooi groeikrachtig / generatieve plant met een hoge plantbelasting zien. "Mede door deze generatieve stand van het gewas is er sprake van een regelmatige zetting. Daarbij zien we dat de vruchten van Vanuatu een uniform vruchtgewicht hebben met een mooie egale (rode) doorkleuring."

De telers zijn tevreden over het hoge brixcijfer en de smaak, de vruchtkwaliteit, de lage hoeveelheid kromme vruchten, de productiecijfers en over het feit dat het ras sterk is tegen neusrot.

Voor meer informatie:
Enza Zaden
[email protected]
www.enzazaden.com

Publicatiedatum: