Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Windset Farms breidt verder uit

"Bijna 10 ha kas gebouwd in 80 dagen"

KUBO Greenhouse Projects heeft een nieuwe kas van 9.7 hectare voor Windset Farms in Delta in Brits-Columbia (Canada) gebouwd. Windset Farms is volgens de Nederlandse kassenbouwer één van de grootste verticaal geïntegreerde producenten en verkopers van in kassen geteelde producten in Amerika. Het bedrijf heeft meer dan 1100 hectare aan kasgroenteteelt.

Ook de vorige kasuitbreiding, in Santa Maria in Californië, werd door Kubo voor Windset verzorgd. De nieuwste kas is de grootste LED-verlichte faciliteit in Brits-Columbia. Door gebruik te maken van hernieuwbare waterkracht en biomassaboilers, zal Windset Farms het hele jaar door tomaten en komkommers van hoge kwaliteit telen voor de West-Canadese, Amerikaanse en Aziatische markten.

In 80 dagen
Wouter Kuiper, Chief Executive Officer van KUBO Greenhouse Projects: "Dankzij het bouwteam van Windset Farms, werd de gehele 9.7 hectare kasstructuur in Delta, van fundering tot dakbeglazing, voltooid in een record van 80 dagen".

Windset Farms heeft een beroep gedaan op de expertise van KUBO op het gebied van aanneming, engineering, productie en bouw van de nieuwe faciliteit in Delta. Dubbele klimaatschermen, ventilerende jets en dimmende LED-verlichting zijn belangrijk om het energieverbruik te beheersen en te verminderen. Thermische schermen en volledige lichtabsorberende schermen op het dak en de zijgevels zullen lichtvervuiling elimineren. Omgekeerde osmose en ozon systemen worden ook gebruikt voor waterrecirculatie.

Lokale teelt
De eerste beplanting van de nieuwe kas is gepland voor het voorjaar van 2024. Canadese consumenten kunnen jaarrond genieten van lokale producten. De strategische locaties van de productie- en distributiefaciliteiten van Windset zorgt voor toegankelijkheid tot meer dan 125 miljoen consumenten binnen 24 uur rijden.

Steven Newell, CEO van Windset Farms: "In 2024 zal onze Delta kas faciliteit de grootste verlichte kasgroentefaciliteit in het westen van Noord-Amerika worden."

Voor meer informatie:
KUBO Group
Vlotlaan 710
2681 TX Monster
Tel: +31 174 286 161
info@kubo.nl
www.kubogroup.nl

Voor meer informatie:
Randi Church
Windset Farms
Tel.: +1 (778) 908 1029
rchurch@windset.com
www.greenhousegrown.com

Publicatiedatum: