Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kasproject gelanceerd in Batangas

'Vliegende kas' in de Filipijnen

Het stadsbestuur van Batangas op de Filipijnen heeft het Smart Greenhouse Project gelanceerd. Daarmee wil het bestuur een impuls geven aan stadstuinbouw en het voedselzekerheidsinitiatief van de nationale overheid ondersteunen.

Op 24 april heeft het stadsbestuur, vertegenwoordigd door burgemeester Beverley Rose Dimacuha, en de coöperaties vertegenwoordigd door hun respectievelijke voorzitters, Shelwyn Giganto van Bucal Multi-Purpose Cooperative (MPC), Rodolfo Geron van San Isidro Multi-Purpose Cooperative (SIMCO) en Edelyn Briones van Talumpok Silangan Multi-Purpose Cooperative (TASIMCO) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarin wordt ondersteuning aangeboden voor elke coöperatie en de verplichting van elke begunstigde.

Hydrocultuur
Begunstigden zullen het kasproject 15 jaar lang beheren en onderhouden. Dat wordt gefinancierd door het stadsbestuur en voorzien van technische assistentie van het Stadstuinbouwkantoor. Volgens stadstuinbouwkundige Flor Alvarez maakt het kasproject gebruik van hydrocultuur en worden er gewassen geteeld zonder aarde te gebruiken. In plaats daarvan worden ze geplant in met voedingsstoffen verrijkt water. "Het proces is eenvoudig met hydrocultuur, omdat het makkelijk is om groenten te kweken. Het is vrij van plagen en een goede bron van inkomsten," vertelde Alvarez.

Jongeren
Burgemeester Dimacuha verklaart dat de coöperaties goed voor de faciliteiten moeten zorgen en hun tuinbouwkennis via deze weg moeten doorgeven. "Mijn verzoek is dat iedereen dit project koestert en beschermt. Daarnaast moeten onze jongeren aangemoedigd worden om zich op jonge leeftijd met tuinbouw bezig te houden", zei Dimacuha.

Gratis groentezaden
De leiders en leden van de coöperaties waren dankbaar. Er worden gratis groentezaden aan telers in de stad gegeven. Het kasproject maakt deel uit van de naleving door de stad Batangas van de Republic Act 8435 of de 'Agriculture and Fisheries Modernization Act van 1997'. Dat is een wet die voedselzekerheid en zelfvoorziening bevordert door middel van modernisering.

Bron: pia.gov.ph

Publicatiedatum: