Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plan voor 100 hectare kas in Saoedi-Arabië

Het Saoedische bedrijf Tabuk Agricultural Development Co. heeft een niet-bindende overeenkomst ondertekend met TOPIAN Limited Company, het voedselbedrijf van NEOM. De bedrijven willen samen werk maken van de bouw van 100 hectare kas voor de teelt van groenten en fruit in Tabuk in Saoedi-Arabië.

Tabuk Agricultural Development Co. moet 100 hectare geschikte tuinbouwgrond in Tabuk vinden om een kas te bouwen. Er moet voldoende toegang zijn tot water en elektriciteit voor de hydrocultuurfaciliteit. Het bedrijf zal ook de benodigde apparatuur zoals opslagruimte, koelopslag en arbeidsondersteuning leveren voor de bouw van de kas. Daarnaast helpen ze bij het regelen van de verkoop van producten aan Saoedische supermarkten, detailhandelaren en groothandels.

TOPIAN is verantwoordelijk voor het ontwerp en de installatie van de kas. Ook biedt het bedrijf ondersteuning bij de oprichting, exploitatie en werking van de faciliteit. Ze sluiten contracten af voor alle dingen die nodig zijn voor binnenteelt, kas, verpakking en sortering. Daarnaast zullen ze het productieplan vaststellen en klantrelaties beheren. Ze zullen helpen bij de werving, supervisie, het beheer van het personeel en trainingen verzorgen aan de lokale medewerkers. Ten slotte verzorgen ze de verkoop en distributie van alle teelt uit de faciliteit. Deze overeenkomst begint vanaf de datum van ondertekening voor één jaar en eindigt aan het einde van die periode of bij de ondertekening van een bindende overeenkomst.

Neom en Topian
NEOM, de Saoedische megaprojectontwikkelaar, heeft in december 2023 het voedselbedrijf Topian gelanceerd en richt zich op voedselteelt en distributie. Topian wordt ondersteund door het ministerie van Milieu, Water en Tuinbouw van Saoedi-Arabië om bij te dragen aan de voedselzekerheidsdoelstellingen van het koninkrijk. Het bedrijf verkent voedseloplossingen, waaronder klimaatbestendige tuinbouw, regeneratieve aquacultuur, nieuwe voedingsmiddelen, gepersonaliseerde voeding en duurzame voedselvoorziening. Ook worden zaken op het gebied van milieu, sociale en bedrijfsgovernance verkend.

NEOM bestaat uit vier 'megasteden' en is misschien het meest bekend om zijn gespiegelde stad THE LINE. De bouw van de 170 kilometer lange 'grondkrabber' moet autovrij zijn en volledig aangedreven worden door hernieuwbare energie. De recent aangekondigde kassen moeten het zelfvoorzienende visioen van NEOM verder versterken. NEOM heeft het Nederlandse kassenbouwbedrijf Van Der Hoeven gecontracteerd om bloeiende tuinen te introduceren in de woestijnen van Saoedi-Arabië.

Tabuk
Tabuk Agriculture Development Company (TADCO) is een tuinbouwbedrijf in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA). Het bedrijf heeft een teeltbedrijf van 35000 hectare in het noordwesten van Saoedi-Arabië.

Bron: Zawya

Publicatiedatum: