Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese nieuwbouwkas krijgt aardwarmte

Oppy gaat een samenwerking aan met DEEP Earth Energy Production Corp. om een nieuwe kas te bouwen die wordt verwarmd door een Canadese geothermische energiecentrale. DEEP staat op het punt een aardwarmteproject te ontwikkelen aan de grens met de VS in Saskatchewan. Dat ligt nabij de CanAm en de Trans-Canada Highways.

Oprichter, president en CEO Kirsten Marcia van DEEP: "We kijken uit naar het begin van de bouw van dit project na jaren van zorgvuldige planning zodra de financiering rond is. Onze toekomstige samenwerking met Oppy is een belangrijke stap die een impact zal hebben op de tuinbouw."

De faciliteit van DEEP maakt gebruik maken van de natuurlijke warmtereservoirs van de aarde. Dit initiatief combineert geothermische energie, warmte en CO2 voor jaarronde teelt. "We zijn blij dat we samen kunnen werken met DEEP", vertelt Category Director of Greenhouse van Oppy, Kevin Batt. "Omdat we de voedselkilometers verlagen is er minder milieu-impact." De bouw gaat binnenkort van start.

Voor meer informatie:
Oppy
Tel.: +1 604 461 6779
www.oppy.com

Publicatiedatum: