Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gekoppeld aan twee goede doelen

BelOrta luidt aspergeseizoen in met primeur verkoop

BelOrta heeft vanmorgen het startschot gegeven voor het langverwachte aspergeseizoen. De primeurverkoop van de eerste Belgische witte asperges werd traditiegetrouw gekoppeld aan twee goede doelen: MS-Liga Vlaanderen en de Belgische Cardiologische Liga.

Asperges, ook wel het witte goud genoemd, zijn een populaire delicatesse die slechts een beperkte periode per jaar beschikbaar zijn. In voorgaande jaren heeft BelOrta bewezen dat de start van het aspergeseizoen niet alleen een gastronomisch gegeven is, maar ook een mooie gelegenheid om iets terug te geven aan de samenleving. Met de verkoop van het eerste kistje asperges werd maar liefst €4.000 opgehaald voor het goede doel.

Andries De Pauw van De Molenkouter (uit Sint-Katelijne-Waver) leverde de allereerste asperges aan, en Délidis (uit Gierle) toonde zich genereus door de primeurasperges aan te kopen aan €2.000 (€250 / schaal van 500 gram). BelOrta verdubbelde die opbrengst waardoor zowel MS-Liga Vlaanderen en de Belgische Cardiologische Liga €2.000 in ontvangst mochten nemen.

“De primeur verkoop van de eerste asperges van het nieuwe seizoen is voor BelOrta niet alleen een mijlpaal in het lokale groenten- en fruitseizoen, we willen als lokale producentenorganisatie van de gelegenheid gebruik maken om lokale initiatieven te ondersteunen. Door de opbrengst te schenken aan MS-Liga Vlaanderen en de Belgische Cardiologische Liga, hopen we een positieve impact te hebben op de sensibilisering rond hart- en vaatziekten en de ondersteuning van personen met MS,” verklaart Glenn Sebregts, diensthoofd marketing en externe communicatie bij BelOrta.

De asperges, die vanmorgen verkocht werden, zijn afkomstig uit serres. De aanvoer zal de komende weken gestaag toenemen, waarna het seizoen in april volledig los barst met de asperges uit open lucht. Het seizoen eindigt op 24 juni met het traditionele Sint Jansfeest. Dit doen de telers om te voorkomen dat de plant compleet uitgeput raakt en sterft. Door ze verder te laten groeien hebben de aspergeplanten nog voldoende tijd om energie te verzamelen zodat ze ook het jaar erop weer heerlijke asperges kunnen produceren.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver, België
Tel.: +32 (0)15 55 11 11
info@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: