Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Bouden, Kiem-X:

"Goede temperaturen en zon met Moederdag ideaal voor kiemgroenten"

Tholen - Moederdag betekent traditioneel gezien een drukke periode in de kiemgroenten. Het mooie weer komt om de hoek kijken en de zomerperiode staat voor de deur. In Vlaanderen betekent het ook het moment voor de feestdagen, barbecues en communies. "Moederdag valt eigenlijk precies goed, want sinds gisteren is het hier mooi weer en is de verkoop voor ons gekanteld", vertelt Wim Bouden van Kiem-X.

"We hebben tot nu toe natuurlijk een vrij natte periode achter de rug", vervolgt hij. "Dat drukt voor ons altijd de verkoop. Rond de feestdagen van december opteren velen wel voor kiemgroenten bij de diners, maar in de maanden erna is het voor ons toch wachten op het mooie weer en de zomer. Als de zon gaat schijnen, komen de feesten, waarbij kiemgroenten een veelgevraagd product zijn. Traditiegetrouw is dat altijd rond eind april/begin mei, maar dit jaar liet het zonnetje nog net iets langer op zich wachten."

Nu is het dan toch echt van start gegaan voor de handelaar, die sinds begin dit jaar aangesloten is bij BelOrta. "Sinds gisteren is het hier mooi weer en is de verkoop gelijk in een stijgende lijn gegaan. Eindelijk hebben we de verkoop zoals het al enkele weken had moeten zijn. De verkoop bij vele klanten is gelijk maal 1,5 à 2 gegaan in vergelijking met vorige week woensdag. Met name de klanten bij de kust en in de retail zijn gelijk in groten getale aanwezig. Laten we hopen dat het de rest van mei zo door blijft gaan", lacht Wim.

"Vooralsnog lijkt dit in ieder geval wel degelijk zo te zijn. Tot en met maandag wordt hier zeer goed weer opgegeven. Dat is natuurlijk ideaal voor het verlengde weekend met Hemelvaartsdag en Moederdag. Daarna kunnen we het gelijk doortrekken naar het pinksterweekend. Mei is normaal gesproken bij ons de beste maand, omdat het de eerste momenten zijn dat men de barbecue uit de schuur kan halen en daar wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt. Uiteraard blijven de zomermaanden traditiegetrouw een drukke periode, maar je ziet toch dat Vaderdag hier in Vlaanderen iets minder gevierd lijkt te worden, dus zien we iets minder pieken in juni."

Wat betreft de hardlopers ziet de handelaar een blijvende trend van de traditionele producten. "Daar zit weinig verandering helaas. Soms zou je graag zien dat er wat andere producten, zoals broccoli- en lookkiemen aanslaan, maar het blijven toch de klassiekers die hard lopen. Denk hierbij aan de prei-, rode radijs- en rode bietscheuten. Jammer genoeg blijven we hier wel een beetje in een bepaald stigma zitten, waarbij nieuwe producten moeilijker aan de man komen. De zomerperiode is in ieder geval weer van start gegaan en we blijven bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten waar we mensen mee hopen te kunnen verrassen."

Voor meer informatie:
Wim Bouden
Kiem-X
Peperhol 6
9850 Deinze, België
+32 472-703954
[email protected]
www.kiem-x.be

[email protected]
www.belorta.be