Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Raf-tomatentelers in Almeria verlengen seizoen om te profiteren van goede prijzen

Dit seizoen hebben de late tomaten die in het Nijar-gebied zijn geplant de afgelopen weken goede winsten geboekt. De lente heeft koudefronten gebracht die, hoewel ze niet erg uitgesproken waren in Almeria, andere teeltgebieden hebben getroffen, wat de prijs van de Raf-tomaat, een uitstekende variƫteit in Almeria, heeft opgedreven. Op de markt van bestemming heeft deze tomaat prijzen bereikt van meer dan 10 euro per kilo, de hoogste van het seizoen.

Aan de bron waren de prijzen ook winstgevend voor de telers, die ongeveer zeven euro per kilo kregen. Het gebrek aan volume in de coƶperaties, als gevolg van de beperkte productie, heeft geleid tot een stijging van de prijzen in reactie op de vraag van de binnenlandse markt. Raf-tomatentelers in Almeria proberen hun oogstseizoen te verlengen om te profiteren van deze gunstige prijzen, hoewel verwacht wordt dat de temperaturen tegen het einde van de week zullen stijgen, zodat de situatie zich zal normaliseren.

Een teler uit Nijar deelde mee dat in deze laatste fase van het seizoen, waarin veel telers zich al richten op de teelt van meloenen en watermeloenen, de prijzen voor Raf-tomaten vaak aanzienlijk stijgen, vooral wanneer de weersomstandigheden ongunstig zijn zoals dit jaar. In dit stadium leveren de planten minder op en ervaren ze meer stress, waardoor de tomaten kleiner worden. Toch proberen telers de nadruk te leggen op kwaliteit in plaats van op kwantiteit.

Deze teler, die ongeveer 2.000 kilo Raf-tomaten per week oogst, benadrukt de kwaliteit van zijn product, met een hoge Brix, ondanks de kleinere omvang van de vruchten. Aangezien de temperaturen nog niet zijn gestegen, hopen de telers in het gebied te kunnen blijven profiteren van de situatie met hoogwaardige producten op de markt.

Bron: diariodealmeria.es

Publicatiedatum: