Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 19

Zomerweer doet komkommerprijs goed

De komkommerprijs is afgelopen week hard gestegen tot bijna 70 eurocent per stuk. De prijs is buitengewoon hoog voor de tijd van het jaar, en valt helemaal op gezien de zeer magere prijsvorming precies een jaar geleden. De tomatenprijs zakt wel, maar loopt in de pas met het vijfjarig gemiddelde, zo blijkt uit middenprijzen voor week 19 van de veilingen van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT).


De middenprijs voor losse tomaten komt uit op 67 eurocent in week 19. Trostomaat noteert 76 eurocent per kilo.


De komkommerprijs piekt in de week waarin de temperatuur alsmaar verder opliep naar zomerse waarden van dik twintig graden Celsius. Het doet de vraag goed, en de prijs ook getuige de middenprijs van 69,9 eurocent per stuk.


De middenprijs voor paprika loopt, als we alle kleuren op een hoop gooien, in de pas met de prijsvorming in 2023. Afgelopen week stegen de prijzen voor geel en rood op de klok tot 2,36 euro per kilo voor geel en 2,625 euro voor rood.

Eenzelfde prijspiek als voor komkommer zien we ook bij kropsla. Hier komt de stuksprijs nog niet iets hoger uit dan in week 18: 68 eurocent per stuk in week 19.


De middenprijs voor aardbei komt over week 19 uit op 4,49 euro per kilo. Elsanta, net geen 4,60 euro, en Sonsation 4,86 euro per kilo, scoren hoger.

Bekijk hier alle VBT-middenprijzen voor week 19 voor groenten en fruit. De prijsgrafieken in het groot zien? Dat kan op pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse ministerie van Landbouw & Visserij.