Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rémi Drussé van Hoogsteder:

"We hebben de volumes, de kwaliteit en de prijs om aan de behoeften van de Franse markt te voldoen"

Aan het begin van de maand mei duikt Hoogsteder – dochteronderneming van The Greenery, gespecialiseerd in de handel van groenten en fruit op de Franse markt – volop in het tomatenseizoen met haar drie belangrijkste producten: de Red Egg, de mini Red Egg en de Chica.


Foto: Hoogsteder

Het zijn drie producten die het bedrijf nadrukkelijk wil promoten in de supermarkten en bij de Franse groothandel. "De drie referenties vullen elkaar aan en hebben elk hun sterke punten. De Red Egg onderscheidt zich van andere tomaten door zijn zeer langwerpige vorm en intens rode kleur. De mini Red Egg is erg populair in Frankrijk omdat hij zeer zoet is. Hij heeft een laag watergehalte, wat zorgt voor een aangename smaakervaring en een langere houdbaarheid ondanks de hoge Brix-waarde. Chica is dan weer topklasse in het cherrysegment met een zeer hoog Brix-gehalte", zegt Rémi Drussé, accountmanager bij Hoogsteder.

Na een langzame start vanwege minder mooi weer zijn de Red Egg en de mini Red Egg nu in grote hoeveelheden beschikbaar. "We hebben nu de volumes om de lijnen in de retail te openen en de kleuring om de Franse consument tevreden te stellen. We hebben de exclusiviteit op deze rassen, die opvallen in het schap door de visueel onderscheidende verpakking die we er speciaal voor hebben ontworpen. Je kunt er echt niet omheen in de winkel!"


Foto: Hoogsteder

Preiprijzen gaan door het dak vanwege gebrek aan aanvoer
Naast tomaten verhandelt Hoogsteder ook andere groenten zoals prei van Nederlandse origine. Die is momenteel zeer gewild. "Frankrijk kampt met grote kwaliteitsproblemen in het prei-aanbod. Er zijn problemen met doorschieten, esthetische onregelmatigheden en een minder goede houdbaarheid. Ook in Nederland is de situatie niet ideaal, maar we hebben het geluk van beter weer wat leidt tot een betere kwaliteit. De leveringen zijn gegarandeerd. Alleen, gezien de grote vraag en de beperkte beschikbaarheid, schieten de prijzen natuurlijk omhoog."

Voor meer informatie:
Rémi Drussé
Hoogsteder
Tel: (+31) 6 27 02 61 03
[email protected]

Publicatiedatum: