Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Laten zien hoe je voeding onder de meest barre omstandigheden kunt telen"

Dana Global is een samenwerking aangegaan met Rivulis, een internationaal irrigatie- en klimaatbedrijf dat door Temasek wordt gesteund. Rivulis bouwt een demofarm om duurzame tuinbouwoplossingen in extreme weersomstandigheden en droge omgevingen te demonstreren op een locatie in Masdar City, Abu Dhabi.

Hier zal Rivulis laten zien hoe telers kunnen profiteren van het gebruik van geavanceerde micro-irrigatie en nieuwe modellen voor klimaattuinbouw om klimaatverandering, waterschaarste, verlies van biodiversiteit en voedselzekerheid aan te pakken en tegelijkertijd duurzame bestaansmogelijkheden voor telers te verbeteren.

"Dit initiatief biedt een kans aan telers om ze kennis te laten maken met en te scholen in micro-irrigatiesystemen, waarmee ze meer en kwalitatief betere oogsten kunnen genereren, zelfs in strenge klimaten, terwijl ze minder water, meststoffen, energie en arbeid gebruiken. Deze bètafarm is uniek in de regio en presenteert de geavanceerde irrigatie- en fertigatiesystemen van Rivulis. Het weerspiegelt de gezamenlijke inzet van Dana en Rivulis om telers te onderwijzen en te helpen bij de overgang naar duurzamere tuinbouw," aldus de initiatiefnemers.

Dana Global, opgericht door en voor vrouwen, is al meer dan drie jaar actief als risicobouwer en investeringsplatform voor voornamelijk door vrouwen geleide woestijntechnologie-startups uit de hele Mena-regio. Dana wordt gesteund door Amerikaanse durfkapitalisten, het EU-klimaatfonds en particuliere investeerders in de Mena-regio. In de afgelopen drie jaar heeft Dana samengewerkt met spelers in het agritech-ecosysteem van de VAE, waaronder Masdar en Silal (door ADQ), ADIO en HUB 71.

Op Masdar City Beta Site test en toont Dana verschillende oplossingen voor regeneratieve tuinbouw en koolstofvastlegging.

Voor meer informatie:
Rivulis
www.rivulis.com

Publicatiedatum: