Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Magazijncomplex en kas geopend in Kazachstan

Vicepremier Serik Zhumangarin bezocht op 1 mei Shymkent als onderdeel van de uitvoering van de instructie van de premier om de binnenlandse productie te ondersteunen. Hij maakte daarbij kennis met de voortgang van de bouw en de werking van bestaande grote productie- en tuinbouwfaciliteiten.

Op het terrein van het transport- en logistiek centrum van Shymkent wordt het multifunctionele magazijncomplex NMI-Zuid LLP gebouwd op een oppervlakte van vijf hectare.

De vicepremier werd het project voorgesteld waarin de kas van Alsera kz LLP wordt gebouwd. Het investeringsproject ter waarde van €604 miljoen wordt uitgevoerd door het Turkse bedrijf Alarko Holding in de industriële zone Bozaryk. Het wordt in fasen gelanceerd op een oppervlakte van 500 hectare waarbij nieuwe technologieën worden toegepast. De bedoeling is om er komkommers, tomaten, meloenen, wortelgewassen en andere gewassen te telen. Het zal de grootste kas in Shymkent worden waarin tomaten en komkommers geteeld worden. Het moet ongeveer tweeduizend nieuwe banen creëren bij de onderneming.

Gabit Syzdykbekov, Akim van de stad, informeerde ook over andere projecten die op het grondgebied van het TLC zullen worden uitgevoerd. Serik Zhumangarin waardeerde de vooruitzichten van de uitgevoerde projecten. Hij zei dat de staat alle nodige ondersteuning zal bieden omdat het in lijn is met het doel van het staatsbeleid om het aandeel binnenlandse verwerkte producten tot 70% te verhogen.

De vicepremier bezocht verder de grootste en enige textielfabriek in Kazachstan.

Serik gaf opdracht om te werken aan de mogelijkheid om de aankoop van producten van de binnenlandse textielfabrikant te verhogen. Die opdracht gaf hij naar aanleiding van de resultaten van de inspectie van de productiewerkplaatsen en het gesprek met het fabrieksmanagement.

Bron: primeminister.kz

Publicatiedatum: