Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fresca neemt aandelen Rainbow in Thanet Earth over

Fresca Group Limited, één van de grootste AGF-bedrijven in Groot-Brittannië, heeft zijn belang in het eigendom van groententeler Thanet Earth vergroot. De groep heeft de aandelen die momenteel in handen zijn van joint venture-partner Rainbow Growers Group UK, overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag.

Over de overname zegt Martyn Fletcher, CEO van Fresca: "Na de Brexit is de vraag toegenomen naar meer vers geteelde producten om de voedselzekerheid in het Verenigd Koninkrijk te garanderen. Gezien de druk op het milieu en de noodzaak om onze CO2-uitstoot te verkleinen, is het onze strategie om te blijven investeren in de teelt van kasgewassen."

Thanet Earth-voorzitter Chris Mack: "Wim Grootscholten van Rainbow Growers Group was onze eerste gesprekspartner toen we dit project aangingen. Hij zag onmiddellijk het potentieel om grote, moderne kassen in het Verenigd Koninkrijk te bouwen voor de teelt van diverse gewassen. Het succes van Thanet Earth, dat ongeveer 15 jaar geleden begon, zou zonder de visie en toewijding van Wim niet mogelijk zijn geweest. In de afgelopen zeven jaar heeft Rainbow UK een actieve en cruciale rol gespeeld bij het groeiende succes van Thanet Earth op de Britse markt. Ik ben verheugd over deze strategische kans om verdere investeringen te doen in de activiteiten van Thanet Earth."

Wim Grootscholten: "Het is nu het juiste moment om de verantwoordelijkheid voor onze investering in Thanet Earth over te dragen aan onze langdurige partner, de Fresca Group. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen voor de toekomst, en ik heb er alle vertrouwen in dat Fresca het bedrijf met succes zal blijven leiden. Dit zal de positie van Thanet Earth als een van de belangrijkste telers van kasgewassen in het land verder versterken."

Het bedrijf handelt nu onder de naam Thanet Earth Peppers en zal onder leiding blijven van Pleun van Malkenhorst als Managing Director.

Voor meer informatie:
Nikki Churchill
Fresca Group
Nikki.Churchill@frescagroup.co.uk
www.frescagroup.co.uk

Publicatiedatum: