Climalux ontwikkelt nieuwe PSU voor groeilichtsysteem

Tijdens de GreenTech in Amsterdam wordt door Climalux de nieuwe en in eigen beheer ontwikkelde Power Supply Unit (SMC 4000) gepresenteerd. De SMC 4000 voeding is een 4 kW traploos dimbare led-driver, die voeding levert aan maximaal vier CLX V1000-groeilampen. De PSU werkt op standalone basis en kan extern worden bestuurd via de Horticultural Control Unit van Climalux, eventueel gekoppeld aan externe tuinbouwprocescomputers zoals van Hoogendoorn, Priva en Ridder, conform het Horti Lighting Protocol (HLP).

Kenmerken
De nieuwe externe PSU heeft een lage inschakelstroom en een zeer hoog elektrisch rendement. De SMC 4000 is traploos dimbaar en apart instelbaar voor werk- en/of groeilicht. Doordat de hardware niet ingebouwd wordt, behoudt de lamp zijn compacte vorm en wordt er minder schaduw in de kas gecreëerd. Daarnaast is de gebruiker flexibel in zijn keuze van plaatsing en kunnen er meerdere armaturen op één PSU aangesloten worden.

Eigen ontwikkeling
Het groeilichtsysteem van Climalux is in eigen beheer ontwikkeld en wordt grotendeels geproduceerd in Nederland en ander Europese landen. Dat geldt ook voor de nieuwe PSU. Doordat het product in eigen beheer wordt vervaardigd, behoudt Climalux de controle over ontwikkeling en productie; kan snel inspelen op vragen vanuit de markt en kan beter toezien op productveiligheid en betrouwbaarheid.

Certificering
De voeding voldoet aan de eisen van IP67, waardoor het product gegarandeerd stof- en dompeldicht is. Tevens voldoet de SMC 4000 aan de geldende CE normen.

De ontwikkelaar
Climalux is een Nederlands bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van groeilichtsystemen voor groente- en sierteeltgewassen op basis van Het Nieuwe Telen. Alle systemen en onderdelen worden in eigen beheer ontwikkeld en in Europa geproduceerd. Voor meer informatie, kom naar de Climalux stand 05.609 tijdens de GreenTech of ga naar www.climalux.nu.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.