Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energiezuinige tomatenteelt onder volledige LED-verlichting

Vorige week organiseerden Grodan en Philips Horticulture LED Solutions een bijeenkomst bij Botany in Meterik. Hier kwamen partners, telers en consultants samen voor een dag aan kennisdeling over de gezamenlijke driejarige onderzoeksproef "Optimalisatie van energiezuinige tomatenteelt onder volledige LED-verlichting." Een resultaat van de proef was een vermindering van meer dan 50% van de benodigde warmte-inbreng, wat het doel van 40% ruimschoots overtrof.

Bevindingen
De proef bracht verschillende bevindingen aan het licht. Er was sprake van een verhoogde productie-efficiƫntie in g/kWh en EUR/kg. Het potentieel van actieve ontvochtiging voor klimaatbeheersing en het bevorderen van transpiratie in een teelt met een lage warmte-inbreng werd duidelijk. Daarnaast werd het belang van het beheren van individuele voedingselementen, met name NO3 en K, duidelijk. Door deze te beheren kan de totale opname van voedingsstoffen gewaarborgd worden in een teelt met een lage warmte-inbreng. Tenslotte is het belang van WC% en EC in de groeimedia met een geoptimaliseerde irrigatiegift om de generatieve plantbalans te handhaven duidelijk geworden in een teelt met een lage warmte-inbreng.

Botany Group bedankt de marketingpartners (BASF Vegetable Seeds, Wireless Value, Normec partners), bezoekers en betrokkenen voor hun bijdrage aan het proces en het evenement.

Voor meer informatie:
Botany Group
Dr. Droesenweg 7
5964 NC Meterik
Tel: +31 (0)6 26462887
[email protected]
www.botanygroup.nl

Publicatiedatum: