Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog volop tomatenoogst in Almería, terwijl ook rooien is gestart

Volgens het rapport van de gewestelijke Andalusische overheid over de staat van de kasgewassen in de eerste week van mei werden in een deel van de kassen in het westen van de provincie Almería nog paprika’s geoogst, terwijl op andere percelen de planten al werden verwijderd.

Er werden nog volop tomaten geoogst en dat zal nog zo aanhouden tot het einde van de teeltcyclus eind mei/begin juni. Ook in de auberginekassen werd vlijtig geoogst. De uitgeputte gewassen werden gerooid, maar er zijn ook nog kassen waar recentelijk is aangeplant.

Ook de komkommeroogst was nog bezig, maar als de prijzen niet verbeteren, denken veel telers eraan de gewassen te verwijderen. Courgette is nog in volle productie.

Er werden behoorlijke aantallen Cantaloupe, Galia en gele meloenen geoogst, want de temperatuur was gunstig voor de rijping van het fruit. De vroegste rassen van watermeloenen kwamen al op de markt, maar voor de latere rassen is het nog even wachten.

In de teeltbedrijven werden vooral nog paprika’s gezaaid.

In de kassen van Níjar liepen de tomatenplanten met een lange cyclus tegen hun einde en waren de voorjaarsgewassen in volle productie. Er werden tomaten van goede kwaliteit geplukt en de prijzen bleven acceptabel voor de telers.

Er werden nog steeds paprika’s geoogst op de overgebleven percelen. Ook aubergines waren nog in productie. Er kwamen nog veel courgettes van goede kwaliteit op de markt, maar de prijzen waren niet goed.

Bij de komkommers werd vastgesteld dat er tijdens de dagen met sterke oostenwind (stijgende temperaturen) een gebrekkige vruchtzetting is geweest.

In de watermeloenkassen ging de oogst door met zeer een goede opbrengst en kwaliteit, maar met een dalende trend in de prijzen. Ook in de meloenkassen werd volop geoogst.

Bron: informacionagropesquera.com

Publicatiedatum: