Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stand van zaken Andalusische kassen eind april

In Almería werden eind april meloenen in verschillende ontwikkelingsfasen waargenomen, zo staat in een rapport van de gewestelijke Andalusische overheid. Een deel van de meloenen werd al geoogst. Courgettes bevonden zich in volle productie, met een goede vruchtzetting en kwaliteit. De paprikateelt liep op zijn laatste benen en zal alleen nog verdergaan als de prijs het toelaat. De lentetomaten ondervonden problemen van Tuta Absoluta, terwijl aubergines en komkommers een constante oogst van goede kwaliteit behielden.

In Cádiz werden in de kassen courgettes en komkommers geoogst. Groene puntpaprika's lieten goede opbrengsten zien en er werden geen noemenswaardige plagen waargenomen. De Galia meloenen bevonden zich in verschillende stadia, van bloei tot de ontwikkeling van de vruchten. Ook het pruimtomatenseizoen was begonnen.

In Granada, met name in de streek rond Baza, zaten eind april meerdere tomatensoorten in de groeifase, ook cherrytomaten op substraat. De courgettes waren er begin april geplant en de puntpaprika's eind april. Aan de kust, in Vélez de Benaudalla, werden aubergines geoogst, terwijl de komkommers hun cyclus afrondden.

In Huelva nam de oogst van aardbeien af, beïnvloed door de weersomstandigheden en het gebrek aan arbeidskrachten. De framboos, in zijn tweede teeltcyclus, toonde opbrengsten van 1 kilo per plant bij rassen zoals Adelita.

In de kassen in de streek rond Vélez-Málaga werden eind april verschillende soorten tomaten geoogst. De prijzen waren gemiddeld en dalende. De eerste aubergines werden geoogst, terwijl nog steeds puntpaprika's en Lamuyo paprika's werden geoogst. De komkommeroogst was beperkt en in de streek rond Torrox werden nog fijne zwarte courgettes geoogst.

Bron: aenverde.es

Publicatiedatum: