Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse aardbeientelers krijgen €280.000 steun

Ondanks toenemende uitdagingen zullen Britse aardbeientelers dankzij door de overheid ondersteunde technologie kunnen blijven oogsten. Na de natste 18 maanden die Engeland ooit heeft geregistreerd is er een nieuwe technologie, genaamd Sierra, ontwikkeld. Daarmee kunnen telers de teelt van aardbeien garanderen. Het Department for Environment Food and Rural Affairs (DEFRA) heeft €280.000 toegekend uit hun Farming Innovation Program uitgevoerd door Innovate UK.

Start-ups uit Manchester, Fotenix en HAI-TECH hebben de handen ineengeslagen om dit initiatief te lanceren. Dr. Charles Veys, CEO van Fotenix: "Sierra is een transformatieplatform dat aardbeientelers voorziet van inzichten die nodig zijn om de uitdagingen van de moderne tuinbouw aan te gaan. Door deze samenwerking met HAI zullen wij de eersten zijn die root-to-shoot monitoring in een commerciële setting demonstreren. Daarmee maken we de weg vrij voor een nieuwe golf van mogelijkheden in een sector die vaak wordt uitgesloten van technologische vooruitgang."

Telers kampen met zowel financiële als mentale gezondheidsproblemen omdat er minder arbeid is en arbeid ook duurder is geworden. Dat betekent voor velen in Engeland een mislukte oogst. De innovatie maakt het mogelijk om digitale replica's van teeltbedrijven te uploaden om gewassen nauwkeurig te monitoren en opbrengsten te voorspellen om aan de consumentenvraag te voldoen. Sierra lokaliseert productiehotspots, identificeert probleemgebieden voordat ze de opbrengst beïnvloeden en biedt actiegericht bewijs om slimmere, effectievere tuinbouwpraktijken aan te sturen.

De financiering
De overheidsfinanciering volgt op het succes van de bijdrage van Fotenix aan het First Fleet Project. Dat project detecteert ziekten met behulp van teeltrobotica. De Britse aardbeiensector is de afgelopen 20 jaar met 600% gegroeid tot een waarde van €1,4 miljard. Jaarlijks wordt er bijna 150.000 ton geteeld. Alleen al tijdens het Wimbledon tennistoernooi wordt daarvan 40 ton geconsumeerd. De sector blijft werken aan monitoring om overproductie en onverwachte verliezen elk seizoen te voorkomen.

Voor meer informatie:
Fotenix
[email protected]
www.fotenix.tech

Publicatiedatum: