Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemüsehof Schwienheer investeert in nieuwe kas

Gemüsehof Schwienheer heeft ruim drie miljoen euro geïnvesteerd in de verdere uitbreiding van het teeltbedrijf. In de nieuwe, 11.500 m2 grote kas worden onder andere 20 verschillende tomatenrassen en slasoorten geteeld. "We hebben hier alleen jonge, korte rassen, zodat ze meteen tot salades verwerkt kunnen worden", zo zegt Annika Peschke in de Westfälische Nachrichten. Jarenlang werden de producten van het familiebedrijf op groothandelsmarkten verkocht. Tegenwoordig wordt uitsluitend geleverd aan groothandel Weiling.

Thomas Bauer van Bosman Van Zaal bezocht de opening van de kas en maakte bovenstaande foto, die hij deelt op LinkedIn.

Het is voor de telers de derde uitbreiding, na het bouwen van de eerste kas van 6400 vierkante meter in 2014 en een uitbreiding met 1,2 hectare in 2018. Tegelijk met het bouwen van de nieuwste kas is ook geïnvesteerd een biomassa-installatie en een nieuw waterbassin.  

In een soort abonnementsmodel kan bij de Schwienheers voor slechts 10 euro een doos van ongeveer 30 bij 50 cm met verse klasse II producten worden besteld. "Er kan een komkommer bij zitten die een beetje krom is, of producten met wat kleine plekjes", zegt Patrick Schwienheer, die het klasse II-concept uitlegt. In deze dozen zitten onder meer verschillende soorten tomaten en paprika's, kleurrijke sla, komkommers, broccoli, groene asperges, koolrabi en chili. "We willen het heel eenvoudig houden. Er zijn geen speciale verzoeken."

Voor meer informatie:
Patrick Schwienheer
Gemüsehof Schwienheer GbR.
Laerer Straße 37
48336 Sassenberg-Füchtorf, Duitsland
Tel. +49 (0)5426 24 88
[email protected] 
www.gemuesehof-schwienheer.de 

Publicatiedatum: