"Siciliaanse paprika's doen het goed"

"Wat paprika betreft, hebben we gezien de onzekere context gekozen om het areaal te verkleinen in 2022/23", zegt Patrizia Calabrese van OP Fonteverde. "De lage winstgevendheid van deze teelt heeft de telers ook ontmoedigd er veel in te investeren, vooral omdat het ook een gewas is dat kampt met verschillende fytosanitaire problemen. Bovendien is er een chronisch tekort aan arbeidskrachten en zijn de kosten voor de grondstoffen en inputs heel hoog. Ondanks onze voorzichtige aanpak is niet alles verlopen zoals gepland. En daar zit het warme weer van november en december voor veel tussen." 

"In de laatste twee maanden van vorig jaar rijpten de paprika’s heel vlug. Maar het grotere aanbod bracht de markt niet overdreven uit balans. De telersprijs bleef rond de € 1,00-1,10 per kilo hangen. Dat zijn acceptabele prijzen. Maar in januari en februari schoten die omhoog naar ongeveer € 2,30-2,50 per kilo, toen het product niet alleen in Italië maar ook in Spanje ontbrak. De vraag overtrof het aanbod en we waren niet in staat om aan alle bestellingen te voldoen, vooral in de maand februari. De Europese markt voelde ook het gemis aan belichte Nederlandse paprika's. Momenteel zijn de prijzen aantrekkelijk. Ze schommelen tussen de € 2,00 en € 2,20 per kilo. Binnenkort arriveert ook het product dat in de kas wordt geteeld. Het zal beschikbaar zijn tot de maand juni. De oogst van de teelt in tunnels loopt dezer dagen ten einde", besluit Patrizia Calabrese. 

Voor meer informatie:
Patrizia Calabrese
OP Consorzio Fonteverde
Società Consortile Agricola a r.l.
C.da Fontanazza s.n.
97014 Ispica (RG) - Italië
Tel: +39 (0)932 951484
patrizia@fonteverde.com
www.fonteverde.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.