Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opbrengst voor project in Malawi

Johan Devriendt en Nancy Ostyn voeren eerste Fine Fleur frambozen aan bij REO Veiling

Vrijdag 3 mei zijn de eerste Fine Fleur frambozen bij REO Veiling verkocht. De eerste primeurverkoop stond in het teken van een humanitair project in Malawi, de tweede was van nationaal niveau. De verkoop van de primeurframbozen bracht 575 euro op voor het goede doel. De REO Veiling verdubbelde dit bedrag.


Vlnr: Frederik Willaert, Guy De Meyer, Jurgen De Braekeleer en Johan Devriendt.

Fine Fleur
Fine Fleur frambozen worden op een artisanale manier onder de zon geteeld. Jurgen De Braekeleer, product manager zachtfruit van de REO Veiling: "Dit zorgt voor een fruitige, zoete smaak en een stevige portie vitamines. Een specifieke rassenkeuze garandeert bovendien mooi gevormde frambozen die dezelfde lichtroze kleur hebben. Na het voorzichtig plukken wordt het frêle zachtfruit direct gekoeld op het tuinbouwbedrijf, wat uiteraard de versheid ten goede komt."

Nu de primeurverkoop achter de rug is zullen, afhankelijk van het weer, de beschikbare hoeveelheden Fine Fleur frambozen op korte termijn snel doorstijgen. Het seizoensgebonden product is nog tot het einde van het jaar ter beschikking op de REO Veiling.

Frambozen zijn maar van de één vaste waarde in het zachtfruitassortiment van het kwaliteitslabel Fine Fleur. "Op de REO Veiling ging het nieuwe seizoen van de Fine Fleur grondaardbeien anderhalve week geleden van start. Het seizoen van de Fine Fleur grondaardbeien loopt normaal tot half oktober. Tijd genoeg dus om er volop van te genieten!", gaat Jurgen verder. "Binnenkort zijn ook de rode, blauwe en braambessen van Fine Fleur weer te verkrijgen. Vanaf dan kan iedereen terug met smaak genieten van het volledig Fine Fleur zachtfruitassortiment. En dat is maar goed ook, want de populariteit van het Fine Fleur zachtfruit neemt toe. Je kan dan ook zoveel meer met aardbeien, frambozen en bessen dan als gezond tussendoortje serveren, en steeds meer consumenten beginnen daarachter te komen."

Exporteur
Ook de kopers van de REO Veiling weten het Fine Fleur zachtfruit naar waarde te appreciëren, zo stelt de veiling. Demargro uit Ardooie kocht de primeurdoos met 1,5 kg Fine Fleur primeurframbozen tegen 47,91 euro per punnet van 125 gr. "We zijn een belangrijke leverancier van Belgisch zachtfruit op diverse internationale afzetmarkten waarvan Frankrijk de belangrijkste is. Met de primeuraankoop bevestigen we deze reputatie én zetten we het nieuwe zachtfruitseizoen bewust op een positieve manier in. We hopen ook dit seizoen op een goede productkwaliteit en een correcte prijsvorming voor zowel kopers als producenten. Uit waardering voor ons cliënteel schenken we de primeurframbozen aan vier van onze belangrijkste klanten", aldus zaakvoerder Guy De Meyer van Demargro. "Met de aankoop van de primeurframbozen tonen we ook onze waardering voor het sociaal-maatschappelijk aspect van de primeurverkoop. Met onze primeuraankoop steunen we een humanitair ontwikkelingsproject waar de zoon van één van onze trouwste medewerkers de schouders onder zet en dit maakt het natuurlijk extra waardevol."

Housingprojecten
Van 11 mei tot en met 19 mei gaat Frederik Willaert met 20 collega's van House Of HR (de dienstengroep waar onder meer uitzendspecialist Accent Jobs deel van uitmaakt) naar Malawi om er in Kabadula – een buitenwijk van de hoofdstad Lilongwe - mee te werken aan de bouw van verschillende volwaardige huizen voor de lokale gemeenschap. Tot op heden wonen de Malawiërs er nog in primitieve hutten met een dak van gras. House of HR ondersteunt al verschillende jaren housingprojecten voor de minderbedeelden in de wereld in samenwerking met 'Habitat for humanity. Met dank aan de producent en de koper van de primeurframbozen. Hun engagement getuigt van een sterke betrokkenheid en dit typeert Fine Fleur misschien nog het meest: een nauwe verbondenheid van de Fine Fleur-telers met elkaar, met hun product en met wat rondom hen gebeurt. Als appreciatie voor dit mooie project verdubbelde de REO veiling het bedrag van de primeurverkoop.

Maal drie
De Fine Fleur primeurframbozen werden geteeld bij Johan Devriendt en Nancy Ostyn in Passendale. Johan Devriendt: "Fine Fleur zachtfruit wordt duurzaam en lokaal geteeld, op familiale tuinbouwbedrijven in je buurt. Ook qua kwaliteit moet het Fine Fleur zachtfruit zeker niét onderdoen voor het zachtfruit dat van uit het buitenland wordt ingevoerd. Want Fine Fleur zachtfruit moet niet vroeger worden geplukt – omdat ze geen lange reisweg moet afleggen – en is daarom kraakvers, wat synoniem staat voor kwaliteit en heel wat smaak. We hopen op veel zon en aangename temperaturen. We verkopen ons Fine Fleur zachtfruit via de REO Veiling. We hebben een goede samenwerking met REO-medewerker Jurgen De Braekeleer die zich eveneens voluit engageert voor ontwikkelingsprojecten in Malawi. We schenken daarom jaarlijks met overtuiging de opbrengst van de primeurverkoop aan het goede doel in Malawi, Zuidoost-Afrika."

Voor meer informatie:
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
België – 8800 Roeselare
Tel. +32(0)51 23 12 11
[email protected]
www.reo.be

Publicatiedatum: