Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In klimaatcel met LED opgekweekte paprikaplanten groter en sneller

Vorige maand bezocht een groep geïnteresseerden de paprikatelers Edwin en Stijn van der Ploeg van kwekerij Motreahof. Bij de telers staan in een daglichtloze klimaatcel met behulp van LED-licht opgekweekte paprikaplanten naast gangbaar opgekweekte planten. 

De planten – allen van hetzelfde ras – zijn op dezelfde dag gezaaid. De in de LED-cel opgekweekte planten liepen duidelijk voor op de gangbaar opgekweekte planten en de discussie in de groep ging dan ook met name over de vraag welke voordelen dit mogelijk biedt, zo deelt Vertify op sociale media.

De vergelijking vloeit voort uit een proef die een groepje studenten van Hogeschool Inholland hebben gedaan bij Vertify in het World Horti Center in Naaldwijk. De studenten voerden de proef uit in het kader van het project fieldlab Vertical Farming en het doel was in eerste instantie vast te stellen of paprika kan worden opgekweekt onder daglichtloze omstandigheden.

De opkweek verliep boven verwachting goed en laatst is de gangbare teelt in de kas vergeleken met de opkweek in een LED-cel (video hieronder). De planten uit de LED-cel waren aanzienlijk groter en verder. Het vervolgens aanslaan van de planten en de verdere ontwikkeling verliep vrijwel ongestoord.



Lees hier meer over het project bij Vertify.

Publicatiedatum: