Canadese telers lopen tegen de lamp

De ambtenaren van Leamington hebben in totaal 88 aanklachten ingediend tegen 12 tuinders omdat ze de lichtvervuilingsregels van de stad zouden hebben overtreden.

"Het is jammer dat verschillende glastuinders onze verordening blijven overtreden, vooral de glastuinders met wie de gemeente eerder een schikking heeft getroffen," aldus burgemeester Hilda MacDonald. "We hebben goede hoop dat in de meeste gevallen binnen een redelijke termijn aan de voorschriften zal worden voldaan."

De "Greenhouse Light Abatement Bylaw" werd in 2020 uitgevaardigd in een poging om de lichtvervuiling door de vele kassen in de regio terug te dringen.

Op zijn vergadering van 14 juni 2022 keurde de Raad van Leamington de huidige Greenhouse Light Abatement By-law, zijnde By-law 41-22, goed.

De gemeente Leamington's Greenhouse Light Abatement By-law (de By-law) vereist dat eigenaren van kassen die gebruik maken van belichting, van 17.00 uur tot 8.00 uur 's ochtends schermen aan de zij- en kopgevels laten installeren en gesloten houden.

Volgens de gemeente moesten eigenaren van kassen die nog geen schermen aan het kasplafond hadden aangebracht, bewijzen overleggen dat zij op of vóór 1 oktober 2023 schermen konden aanbrengen. Als alternatief konden de eigenaren een verklaring indienen dat de kasbelichting zou worden uitgeschakeld en uitgeschakeld zou blijven.

De datum waarop een van deze documenten moest worden ingediend was 1 oktober 2022. "Slechts twee eigenaren dienden bewijsmateriaal in met betrekking tot een geplande installatie van schermen. Geen enkele eigenaar diende een verklaring in dat de lichten zouden worden uitgeschakeld en uit blijven," voegen zij eraan toe.

Sinds november 2022 hebben de handhavingsambtenaren van de Leamington By-law een patrouille door de gemeente uitgevoerd om bewijsmateriaal te verzamelen van tuinders die de By-law overtreden. Als gevolg van dit lopende onderzoek hebben de handhavingsambtenaren op grond van deel III van de wet op de provinciale delicten 88 aanklachten ingediend tegen 12 individuele tuinders. De aanklachten betreffen talrijke overtredingen gedurende vele kalenderdagen. Volgens de gemeente is het belangrijk op te merken dat de zaken pas over een aantal maanden door de rechter zullen worden behandeld. "In de tussentijd wordt het onderzoek voortgezet en worden verdere procedures gevolgd."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.