ook prijzen komkommer en aardbei de hoogte in

Tomatenprijs overtreft recordprijzen 2022

In een week tijd is de middenprijs voor bij het VBT ruim boven de 2 euro per kilo uitgekomen. Trostomaten worden net als in week 4 nog net iets beter betaald dan losse tomaten. De prijzen in week 5 overtreffen de al hoge prijzen uit 2022. Datzelfde geldt voor komkommer.

Gemiddeld leverde een kilo trostomaten in week 5 € 2,67 op bij de veilingen van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties. Een kilo losse tomaten noteerde 2,545 euro. 

De komkommerprijzen liggen aan het begin van een nieuw seizoen, en na het (nagenoeg) ontbreken van winterteelt, ook hoog. De stuksprijs in week 5 komt afgerond op 80,7 eurocent uit. In week 4 was dat bijna 80 eurocent. 

Ook de slaprijzen stijgen in week over de hele linie iets. De duurst betaalde soort is Lollo Bionda uit de serre. De gemiddelde stuksprijs komt hier uit op 1,018 euro. De veldslaprijzen doen niet mee bij de hoge prijzen in het slasegment. Ook vorig jaar bleven de prijzen veelal (onder) gemiddeld.De aardbeienprijs gaat sinds de start van 2023 ook de hoogte in.

Bekijk hier alle prijsgrafieken op de pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij. 

Bekijk hier de VBT-middenprijzen voor week 5 voor groenten.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.