Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veredelingsbedrijven blikken terug op demoweek

De hele week stond in het teken van nieuwe rassen, bodemgezondheid en hydroponic teelt bij de Summer Field Days van Enza Zaden en dochteronderneming Vitalis Biologische Zaden.

De drie locaties - Twisk, Voorst en Enkhuizen - waar het event plaats vindt, werden in grote getalen bezocht door telers van over de hele wereld, zo delen de veredelingsbedrijven bij enkele foto's.

Demoveld met bladgewassen van Enza Zaden in Twisk. 


Hydroponic teelt in Enkhuizen bij het hoofdkantoor van Enza Zaden. Hydroponic teelt is een manier van telen, waarbij gewassen op water worden geteeld in plaats van in de vollegrond. Hydroponic geteelde sla kan zeer milieuvriendelijk geteeld worden, hygiƫnisch en van een zeer hoge kwaliteit jaarrond worden aangeboden.

Demoveld met biologische bladgewassen van Vitalis Biologische Zaden in Voorst.

Coen ter Berg, landbouwkundig adviseur, in profielkuil tussen strokenteelt van Vitalis Biologische Zaden in Voorst. Bij strokenteelt worden op een perceel meerdere gewassen in stroken naast elkaar geteeld. De diversiteit aan gewassen zorgt ervoor dat er allerlei boven- en ondergrondse interacties tussen de gewassen ontstaan, die ervoor zorgen dat nutriĆ«nten, water en zonlicht optimaal benut kunnen worden. De profielkuil is een dwarsdoorsnede van de grond waar men doorheen kan lopen en oog in oog komt te staan met de wortelen van de planten. 

Hydroponic teelt in Enkhuizen bij het hoofdkantoor van Enza Zaden. 

Demoveld met bladgewassen van Enza Zaden in Twisk. 

Voor meer informatie:
Enza Zaden 
+31 (0)228 350100
info@enzazaden.com
www.enzazaden.com 

Publicatiedatum: