Tomaten- en paprikateam Syngenta organiseren open dag

Tholen - Op donderdag 8 september organiseerde het tomaten- en paprikateam een event voor telers, influencers en plantenkwekers. Erben Wennemars was een van de hoofdsprekers.

Als boerenzoon uit Dalfsen vertelde Erben over zijn schaatsavonturen en hoe hij als eerste op de ijsbaan stond. Zodra het laagje water op de wei van zijn ouders amper bevroren was, bond hij zijn schaatsen onder. Schaatsen werd zijn passie. Toen hij beelden zag van de Olympische Spelen, vertelde zijn vader hem dat meedoen aan de Spelen hetzelfde voelt als een dag hard werken op de boerderij. En werken kon hij. Dus schaatsen moest ook geen probleem zijn. Aanleg en liefde voor de sport brachten hem tot grote schaatshoogte. 


Guido de Wit en Arthur van Marrewijk

Na zijn presentatie kreeg Marcel Prins, Global Head Germplasm Development bij Syngenta, het woord. Volgende week zullen we daar verslag van doen. 

Richard Wubben (Plantise), Rick van Schie (Fa van Schie) en Ferry Adegeest (TVA Growers)

Syngenta stelde veel paprika- en tomatenrassen tentoon. Een aantal sprongen er uit.

Paprika
Yelsto is Syngenta's nieuwe premium gele paprikaras. Het ras is productief, sterk tegen binnenrot en gemakkelijk in arbeid, stellen de veredelaars. Bovendien heeft het ras een stabiel vruchtgewicht én een uitstekende houdbaarheid.

Botiful is het nieuwe groene paprikaras van Syngenta. "Dit ras is betrouwbaar door zijn stabiele vruchtgewicht, regelmatige zetting, hoge productie en uitstekende vruchtkwaliteit."

Tomaat
Cibello valt in het segment van de trostomaat. "Dit ras is zeer productief, heeft een uitstekende houdbaarheid en een buitengewoon fruitig zoete smaak. Bovendien is het een generatief, sterk gewastype met een altijd makkelijke zetting."

Klik hier voor de fotoreportage. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven