Italiaanse datterinotomaten in de kijker

Tal van tomatentelers, teelttechnici en plantenkwekers zakten onlangs af naar de "Open Day Datterino Tybello F1" die plaatsvond bij Vitalunga, een teeltbedrijf op een paar kilometer van de zee in de Siciliaanse gemeente Scoglitti. Meer dan 200 deelnemers bezochten er de proefkas van Esasem en gingen er in gesprek met het team van dit Italiaanse zaadbedrijf.

Foto hierboven: het publiek was talrijk aanwezig

De tomaat met de hoogste toegevoegde waarde is momenteel de datterino, een van de populairste Italiaanse groenten in binnen- en buitenland. De consumentenmarkt voor kwaliteitstomaten wordt steeds veeleisender, waarbij smaak en houdbaarheid de aspecten zijn die de consument en de hele toeleveringsketen het meest waarderen.

Tomaten aan de plant

Tybello F1

Giuseppe Agnello, veredelaar van Esasem, zegt over Tybello F1, de nieuwe datterino van Esasem, dat de mini pruimtomaat aanbevolen is voor aanplant vanaf half augustus op Sicilië.

"Tybello heeft een groot vruchtzettingsvermogen bij hoge temperaturen. De plant heeft korte internodiën en een goede bladbedekking. De trossen zijn lang en strak en de tomaatjes barsten niet. Bovendien is het resistentiepakket van deze tomaat compleet, inclusief tegen TYLCV, het tomatengeelkrulbladvirus. Op het terrein hebben we kunnen zien dat Tybello in staat is om kwalitatieve en kwantitatieve continuïteit te bieden, ook in aanwezigheid van andere virussen", zei Agnello.

Giuseppe Agnello

"De kwaliteit en het productieve vermogen van Tybello F1 blijft inderdaad constant hoog gedurende de hele gewascyclus, maar het is de smaak die het echte verschil maakt", vertelde Giovanni Denaro, Area Manager voor de Italiaanse eilanden bij Esasem. "Voor dit nieuwe product liet het team van Esasem zich inspireren door de Lobello F1 datterino tomaat, een referentiepunt op smaakgebied, zowel in Italië als daarbuiten, en in 2022 voor het vierde achtereenvolgende jaar de winnaar van de "Smaak van het Jaar"-prijs in Spanje."

"Dankzij de lange houdbaarheid zijn onze datterino tomaten zeer geschikt voor elk type verwerking. Er is uitstekend onderzoekswerk verricht: Tybello F1 completeert het Esasem-assortiment van smaakvolle datterino tomaten. We bedanken van ganser harte het hele Esasem-team voor hun werk en al wie onze technische dag heeft bijgewoond", besloot Denaro.

Foto hierboven: Giovanni Denaro (eerste van rechts) leidt een groep bezoekers in de kas.

Weerstandspakket Tybello: HR: Fol 0,1; ToMV 0-2. IR: TYLCV, Ma, Mi, Mj

Voor meer informatie:Esasem
37052 Casaleone (VR) - Italië
Tel: +39 (0)442 331600
info@esasem.com
www.esasem.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven