Nieuwe Led-reeks op basis van nieuwe chip

Osram lanceert de Oslon Optimal Led-reeks, gebaseerd op de nieuwste ams Osram 1 mm2-chip voor tuinbouwbelichting, die volgens de producent een combinatie biedt van 'hoge efficiëntie, betrouwbare prestaties en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.'

De nieuwe Oslon Optimal Led's zijn bij de lancering verkrijgbaar in de kleuren hyperrood (660 nm) en verrood (730 nm). De diepblauwe en Horti White versies zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 beschikbaar zijn. De mix van kleuren en wit biedt armatuur-fabrikanten de flexibiliteit om aan de spectrale vereisten van elke tuinbouwtoepassing te voldoen.

De voetafdruk van 3,0 mm x 3,0 mm maakt de Oslon Optimal Led's volgens de producent 'bijzonder geschikt voor armaturen in vertical farms en kassen met hoge dichtheid, waar een strakke clustering van Led's vaak nodig is.' In deze toepassingen is de belangrijkste vereiste om efficiëntie (fotosynthetische fotonenflux per Watt of PPF/W) in evenwicht te brengen met lage belichtingskosten (PPF/€).

De nieuwe producten zijn gebaseerd op dezelfde geavanceerde InGaAlP Thin Film-chiptechnologie die wordt gebruikt in de Oslon Square reeks van 2 mm2 die-Led's. Dankzij deze technologie kunnen de Oslon Optimal Led's hoge stuurstromen en hoge temperaturen aan, terwijl ze een goede levensduur behouden met een minimale daling van de fotonflux in de loop van de tijd, claimt de producent die ook stelt dat het 3030 High Power keramische pakket 'zeer goed bestand is tegen corrosie, zelfs bij gebruik in ruwe teeltomgevingen.'

Bovendien hebben de Oslon Optimal Led's een nieuwe, grotere sferische lens die voorziet in een brede kijkhoek van 120°, die zorgt voor een gelijkmatige lichtverdeling over de gewassen zonder 'hot spots' van geconcentreerd licht.

Efficiënte spectrale dekking
De hyperrode, diepblauwe (450 nm) en verrode Led's hebben een nauwe tolerantie voor de piekgolflengte. De Horti White Led biedt een lagere output in het rode spectrum in vergelijking met standaard witte Led's voor belichtingstoepassingen. Hierdoor kunnen telers meer directe rode emitters gebruiken, zoals de Hyper Red Oslon Optimal Led's, om de rode golflengten te leveren die nodig zijn voor de groei van biomassa en om de afhankelijkheid van minder efficiënte fosfor-geconverteerde witte emitters te verminderen om het rode deel van het spectrum te bestrijken. Hierdoor kunnen telers een hogere algehele efficiëntie in PPF/W behalen.

Voor meer informatie:
Osram
www.osram-group.com            


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven