Enkellaagse verpakking van één kilo aardbeien succesvol in Italië

De aardbeien die het Italiaanse Granfrutta Zani onder het merk Solatìa op de markt brengt, worden nu enkellaags in een karton gelegd. "Dit type verpakking wordt steeds populairder en de vraag is constant", zegt Antonio Zani van de verkoopafdeling.

Het is een karton van 20 bij 30 cm met een nettogewicht van 1 kg. De rassen zijn van de beste die in regio Campania worden geteeld, hebben een hoge brixwaarde en een kaliber van 25 of meer. "De aardbeien worden direct op de percelen verpakt. In het pakstation voeren we een laatste controle uit en brengen we de afdekkende folie aan. Nog geen 24 uur later liggen de aardbeien in het verkooppunt."

"Met deze verpakking willen we ons onderscheiden van de massa, vooral van de aanbiedingen van € 0,99 of € 1,49 die je vaak ziet. Wij bieden hoge kwaliteit, die meer kost dan een standaard 500 grams verpakking, maar die zeker wordt gewaardeerd en de consument ook aanzet tot herhaalaankopen."

De prijzen zijn tot nu toe goed voor aardbeien, een beetje zoals in 2021. "De prijzen zijn prima en we willen dat zo houden. Maar begin april beginnen alle zuidelijke provincies in volle productie te komen."

Antonio Zani

De Solatìa aardbeien zijn sinds begin februari op de markt en zullen zolang de kwaliteit het houdt in de verkooppunten te vinden zijn, vermoedelijk tot half mei.

"Dit jaar moeten we de kosten goed in het oog houden. We kennen allemaal de situatie. Aan de andere kant zien we dat de consument vaak voor kwaliteit kiest, ook al is die wat duurder", besluit Antonio Zani.

Voor meer informatie:
OP Granfrutta Zani
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA) - Italië
Tel: +39 (0)546 695211
buc@granfruttazani.it 
www.granfruttazani.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven