"Herbruikbare kratten zijn extreem lang in gebruik, deels tot wel dertig jaar"

Kratten uit kunststof worden gebruikt voor de opslag en het transport van groenten en fruit. Omdat ze herbruikbaar zijn, zij de kratten een trend binnen de verslogistiek. Ze zijn geschikt voor de opslag en het transport van de oogst tot aan de handel. Bij de keuze voor de juiste krat zou men er echter rekening mee moeten houden om welke groenten- of fruitsoort het gaat: moeten de producten belucht of gekoeld worden, moeten ze droog of vochtig worden opgeslagen of zijn ze bijzonder gevoelig voor druk?

Precies op dit vlak houdt bekuplast zich bezig en adviseert zijn klanten welke verpakkingsoplossing geschikt is. Deze producent hoort tot de marktleiders van vaste kratten en klapkratten voor groenten en fruit. "We hebben lange ervaring op het gebied van verslogistiek en weten precies waar het op aankomt", zegt Gerold Wilms, Key Account Manager bij bekuplast. Het bedrijf produceert al sinds 1985 kunststof kratten en heeft zich gespecialiseerd in oplossingen voor de verslogistiek.

Tot het productassortiment horen klassieke groenten- en fruitkratten en plaatsbesparende klapkratten. Het bedrijf ontwikkelt ook specifieke oplossingen, van opslagkratten voor zachtfruit speciaal voor de inzet in ULO-opslagruimtes tot aan optisch aantrekkelijke kratten voor de directe verkoop van groenten en fruit.


Klapkratten van bekuplast

Herbruikbare kratten uit kunststof bieden veel voordelen. Ze zijn eenvoudig te reinigen en hygiënisch. "Bij het ontwerpen van onze kratten letten we op veel details om de AGF-producten zo veilig mogelijk te transporteren,“ zegt Gerold Wilms. De kratten zijn glad en zonder scherpe hoeken, zodat de groenten en fruit niet beschadigen. De geperforeerde zijwanden zorgen voor een goede luchtcirculatie. Groenten en fruit blijven zo vers en kunnen in koelmagazijnen optimaal op temperatuur gehouden worden. Een ander voordeel van de kunststof kratten is de goede stapelbaarheid, zowel op elkaar alsook op pallets. Zelfs gestapeld kunnen de stabiele kratten de hoogste belasting aan. Maar kunststof kratten overtuigen niet alleen functioneel. Hoewel ze uit kunststof geproduceerd worden, zijn ze milieuvriendelijker dan de reputatie die ze hebben.

Klapkratten en groentenkratten van bekuplast

"Onze herbruikbare kratten zijn extreem lang in gebruik, deels tot wel dertig jaar," zegt Gerold Wilms, die telers, telersverenigingen voor groenten en fruit en klanten uit de levensmiddelverwerkende industrie voorziet. Aan het einde van de levenscyclus worden de kratten gerecycled en zo komen ze weer terug in de materiaalkringloop. Bovendien zijn de groenten- en fruitkratten ook uit gerecycled materiaal verkrijgbaar. Hiervoor wordt vermaald materiaal gebruikt dat uit een gesloten pool van kratten voor levensmiddelen. Dit materiaal is gecertificeerd en gegarandeerd levensmiddelproof.

Voor meer informatie:
bekuplast GmbH
Industriestraße 1
49824 Ringe, Duitsland
Tel:+49 5944 93330
info@bekuplast.com 
www.bekuplast.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven