John Bloed, Bloed Machinery:

"Ik ben eigenlijk altijd opdrachtgever geweest, maar nu ben ik zelf één van de toeleveranciers"

Tholen - "Wanneer klanten aangeven dat iets niet helemaal naar hun zin gaat in de verwerkingslijnen, komen ze naar ons voor technische oplossingen", zo beschrijft John Bloed van Bloed Machinery het bedrijf in een notendop. "Die technische oplossingen kunnen we netjes in ons 3D-tekenpakket uittekenen en vervolgens presenteren aan de klant. Als deze het ermee eens is, gaan we het ook ontwikkelen." 

Deze ontwikkeling en installatie van machines op maat doet het bedrijf voor verschillende sectoren. Zo levert zij machines voor de fruitsortering en verwerking, groeiplaatsverbetering, voedselverwerkingsindustrie en tuinbouw. Voor de AGF ligt de focus voornamelijk op sorteer- en snijsets. "We hebben machines geschikt voor appelen, peren, pruimen, kersen en verschillende soorten groenten. Die komen op een opstortband, waarna ze vervolgens via een leesband, die sneller draait, uit elkaar worden getrokken. Uiteindelijk staan er vulbandjes aan het einde om de kistjes te vullen. Het is een stukje product handeling en inmiddels zijn we ook bezig met technieken om een robotarm te ontwikkelen voor het palletiseren."

Foto rechts: John Bloed

De ondernemer heeft jarenlange ervaring in de bessensector en besloot tien jaar geleden de stap te wagen om een nieuw avontuur aan te gaan met Bloed Machinery. "Ik zat bij Bloedbessen altijd al aan de technische kant. Zo heb ik leuke dingen uit mogen vinden om de bessen langer te kunnen bewaren. Van daaruit besloot ik echter om met een eigen bedrijf verder te gaan." Zijn ervaring in de fruitsector heeft hierbij zo zijn voordelen. "Ik ben eigenlijk altijd opdrachtgever geweest van de oplossingen die we zochten met toeleveranciers, maar nu ben ik zelf één van die toeleveranciers. Dit zorgt ervoor dat ik vanuit de klant kan denken en meedenken om samen tot de optimale oplossingen te komen. Dat klikt altijd erg goed eigenlijk."

Twee jaar geleden besloot zijn zoon Marnix dat het tijd was om ook in het familiebedrijf te stappen. "Dit is natuurlijk prachtig. Hij pakt met name het teken- en engineeringswerk op. Ik gooi mij ideeën, waar ik mee rondloop, bij hem neer. Hij gooit zijn eigen ideeën in de mix en tekent ze vervolgens uit. Sinds Marnix erbij is gekomen, zijn de zaken in een stroomversnelling terecht gekomen. Voorheen was ik voornamelijk onderweg, maar inmiddels ben ik zo'n 90 procent van de tijd in onze eigen werkplaats. We kunnen nu van A tot Z oplossingen creëren voor problemen waar klanten tegenaan lopen."

Foto rechts: Marnix Bloed

De klanten van het bedrijf zitten door heel Europa. "Aan mijn bessentijd heb ik veel contacten overgehouden. Bovendien ben ik gewend om met verschillende landen te werken, waardoor we eigenlijk geen beperkingen hebben in de landen waar we opereren. Zo zitten we in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Hongarije en Polen. Bovendien we hebben we zelfs een projectje in Kenia gedaan laatst."

De uitdagingen voor de machinebouw liggen voornamelijk in de levering van grondstoffen. "De prijzen hiervan vliegen omhoog en sommige onderdelen lopen flinke vertraging op. Tot nu toe haken de klanten er in ieder geval nog niet door af. Zij weten ook dat dit nu eenmaal een gevolg is van de huidige tijden. Zo lang ze dit accepteren en we onze inkoop met marge door kunnen zetten, voorzie ik zeker geen problemen." 

Op de vraag waar John over vijf jaar wil staan met Bloed Machinery wordt toch zijn zoon er even bij gehaald. "Eigenlijk moet ik dit aan Marnix vragen", vertelt hij lachend. "Hij, en mijn andere zoon (die er ook graag in wil stappen), zijn de beoogde opvolgers. Uiteindelijk is het doel om het bedrijf op de kaart te zetten en door te bouwen op het maat- en seriewerk. Door te ontwikkelen en bij te blijven met de nieuwe technieken die op de markt zijn proberen we een grotere groep aan klanten aan te spreken en onze naam te vestigen."

Voor meer informatie:
John Bloed
Bloed Machinery
Bredestraat 12
4014 NB Wadenoijen
06 - 50 50 68 72
info@bloedmachinery.nl 
www.bloedmachinery.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven