Nieuwe verpakking sluipwesp garandeert hoger uitkomstpercentage

Royal Brinkman introduceert samen met AgroBío een nieuwe verpakkingsvorm van sluipwespen voor de biologische bestrijding van witte vlieg. Het is de eerste nieuwe verpakking sinds de introductie van de kaartjes ruim 35 jaar geleden. De ENCARcontrol Dispensing balls zijn gemaakt van bioplastic, waarin sluipwesppoppen zitten. Met deze nieuwe verpakkingsvorm garandeert Royal Brinkman 'het hoogst haalbare uitkomstpercentage van de sluipwesppoppen.'

Martijn Maat, specialist geïntegreerde gewasbescherming met de dispensing balls in tomaat. 

Hogeruitkomstpercentage                                                                   De sluipwesp Encarsia formosa parasiteert onder andere tabaks-, kas- en koolwittevlieg door een eitje in de larve te leggen. De witte vlieg sterft vervolgens na ongeveer twee weken. De sluipwesppoppen zijn verpakt in kleine balletjes gemaakt van bioplastic. In het balletje zitten kleine gaatjes, waardoor de sluipwesp gemakkelijk uit kan vliegen. Onderzoek heeft aangetoond dat de sluipwesppoppen in de balletjes goed beschermd zijn tegen de negatieve effecten van bespuitingen en direct zonlicht. Dit zorgt voor een hoog uitkomstpercentage en minder verlies van de poppen.


Kees Kouwenhoven, specialist geïntegreerde gewasbescherming met de dispensing balls in gerbera.

Teelttoepassing
De ENCARcontrol Dispensing balls zijn inzetbaar in zowel de groente- als sierteelt en worden met name ingezet in gerbera en tomaat. De sluipwespen zijn door de unieke verpakkingswijze volgens de toeleverancier arbeidsvriendelijker en eenvoudig uit te zetten in het gewas. "Je kunt de balletjes, middels het ophanghaakje, aan de gewasdraden hangen. Daarnaast kun je de balletjes ook snel en gemakkelijk neerleggen. Dit is enorm arbeidsbesparend ten opzichte van het afscheuren en uithangen van de kartonnen kaartjes."

De ENCARcontrol Dispensing balls zijn verkrijgbaar in een verpakking met 120 balletjes met elk 125 poppen. Daarnaast onderzoekt Royal Brinkman of de Dispensing balls ook ontwikkeld kunnen worden voor andere natuurlijke vijanden. D nieuwe verpakkingsvorm is samen met AgroBío ontwikkeld en uitgebreid in de praktijk is getest.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
info@royalbrinkman.nl 
www.royalbrinkman.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven