Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers van tomaat naar paprika, leverancier systemen blijft hetzelfde

24 jaar geleden startte vader Bos samen met zijn broer met het telen van tomaten op de huidige locatie in Made. Destijds kozen zij voor een irrigatiesysteem, elektrotechnische installatie en computer van Codema. Onlangs namen zoon Remco, zijn zus Nidia en broer Justin het bedrijf over. Met zijn drieën kozen zij voor een nieuwe teelt: paprika’s. Hun keuze voor de leverancier voor het irrigatiesysteem en computer wijzigde niet. Zij kozen opnieuw voor Codema, vertellen zij in een verhaal met de leverancier. 

Familiebedrijf Gebroeders Bos uit Made omvat twee kasopstanden van elk vijf hectare. Met de teeltwisseling is het exterieur van beide opstanden in tact gebleven. Het interieur van beide kassen ging echter helemaal op de schop. Van een nieuw betonpad tot aan het irrigatiesysteem. Het nieuwe irrigatiesysteem bestaat uit twee nieuwe pompunits, die onmisbaar zijn voor een optimaal groeiend gewas en minimaal gebruik van water. Ook hield men al rekening met de toekomstige uitbreiding, zodat er een derde mengbak unit kan worden bijgeplaatst.

Gelijk een goed plan
Op de vraag waarom Remco Bos opnieuw voor Codema koos, antwoord hij: “Bij Codema begreep men wat wij wilden en vertaalde dat gelijk in een goed plan. En daarbij werkte ons oude irrigatiesysteem ook altijd naar tevredenheid, zonder grote storingen. Komt bij dat Danny van den Bosch gelijk met een goed verhaal kwam. Daarom kozen wij zonder twijfel, opnieuw voor Codema.”

Toedienen vloeibare meststoffen
Naast de pompunits ontwierp en installeerde Codema ook de vloeibare mestopslag en doseerinstallatie. Gebr. Bos koos voor de Autofill kunstmestbakvuller die de verschillende meststoffen van hun mestschema doseert, mengt en de A en B bakken continu aanvult. Dit resulteert in een mengsel dat het gewas optimaal laat groeien.

Slimme besturing processen
Voor de automatisering van de processen in hun kas, waaronder de watergift en de toediening van meststoffen, installeerde Codema de IIVO klimaatcomputer van Hoogendoorn. Samen met de verwerking van de restwarmte, geleverd door de Amer centrale (biomassa gestookte elektriciteitscentrale), vraagt de situatie bij Gebr. Bos om meer specialistische apparatuur. Mede door de goede hulp en ondersteuning vanuit Hoogendoorn bij de installatie, beheerst deze ‘next level’ klimaatcomputer alle omstandigheden in de kas volledig.

Voor meer informatie:
CODEMA
+31(0)10 5212755
www.codema.nl 

Publicatiedatum: