Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In de prijzen met onderzoekskweekkast

Op woensdag 10 april hebben de studenten van Yuverta mbo Aalsmeer tijdens een Dragons' Den-evenement de onderzoeksresultaten van hun innovatieopdracht gepresenteerd. Tweedejaars studenten Tim van der Hoorn en Sil Lek gingen er met de eerste prijs vandoor met hun zelfgemaakte, gecontroleerde onderzoekskweekkast.

Practoraat Circulaire AgriBusiness
Het afgelopen half jaar hebben de eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleidingen Teelt en techniek en Groene handel en logistiek gewerkt aan hun innovatieopdracht. Vanuit het practoraat Circulaire AgriBusiness zijn onderwerpen uit de tuinbouwsector onderzocht. Dit practoraat heeft als doel om onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden en zet zelf ook onderzoek uit ter verbetering van het onderwijs. Studenten werkten aan echte opdrachten vanuit de praktijk: de sector heeft een bepaald probleem, studenten formuleren een vraagstelling, doen onderzoek en gaan op zoek naar een antwoord. Dat leverde een aantal interessante onderzoeken en resultaten op die in pakkende pitches aan de jury (de dragons) zijn gepresenteerd.

Jury Dragons'Den
Dragons' Den jury bestond uit Bas Ubink van Handelskwekerij Ubink, Laura Groen van Vianen Flowers, Bart Kabout Wethouder Jeugd en Onderwijs van gemeente Aalsmeer en Jerrel IJzer schoolleider Yuverta mavo Aalsmeer. Zij hebben de studenten beoordeeld op onder andere presentatietechnieken, samenwerking en innovativiteit.

Winnaars
De eerste prijs van € 250,- was voor de tweedejaars studenten Tim van der Hoorn en Sil Lek met hun zelfgemaakte, gecontroleerde onderzoekskweekkast. De tweede prijs van € 150,- was voor Stan Haasnoot en Twan de Mooij. Deze tweedejaars hebben een verbeterplan gemaakt voor het logistieke proces bij Van Duyvenvoorde Flowers & Plants. Tweedejaars Tessa Duister won de 3e prijs van € 100,- voor haar innovatie ten behoeve van de ingangscontrole bij Nieuwkoop Europe. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Hotspot Teelt en overhandigd door de hotspotmanager Kees Bakker.

Dragons Den is georganiseerd door Yuverta in samenwerking met Greenport Aalsmeer. Volgens Monique van Weerdenburg van Greenport Aalsmeer was de Dragons Den ook dit jaar weer geslaagd. "Het is mooi om te zien hoe studenten aan de slag gaan met een echte opdracht uit de praktijk: studenten krijgen een inkijkje in een tuinbouw- of handelsbedrijf en het levert de ondernemers ook echt iets op waarmee ze verder kunnen. Kortom, leerzaam voor de student én voor het bedrijf."

Voor meer informatie:
Yuverta mbo Aalsmeer
www.yuverta.nl

Publicatiedatum: