Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We voorkomen problemen door het cv-water preventief te laten analyseren"

Het is belangrijk dat de planten van Brabant Plant optimaal groeien, ongeacht de bekende wisselende weersomstandigheden in Nederland. De cv-installatie zorgt voor een constant en optimaal klimaat. "Om de betrouwbaarheid te waarborgen, besteden we veel aandacht aan het onderhoud van de installatie en het water dat erdoorheen stroomt", vertelt Joost van Buul, verantwoordelijk voor de afdeling teelt. "We voorkomen problemen door het cv-water preventief te laten analyseren bij Normec Robalab."

Joost van Buul heeft meer dan 33 jaar ervaring bij Brabant Plant, waarvan hij de laatste 20 jaar verantwoordelijk is voor alle aspecten van de teelt. Joost vertelt enthousiast: "Mijn verantwoordelijkheid is ervoor te zorgen dat elke plant die we leveren volledig voldoet aan de eisen van onze klanten. Dit doen we als team, waarbij we constant bezig zijn met het beheersen van het klimaat, het geven van water, voeding en meststoffen, en het beschermen van gewassen voor een constante kwaliteit. De wensen van de klant staan bij ons altijd centraal. Ons werk is nooit saai; elke dag leren we weer iets nieuws."

Bij Brabant Plant produceren ze alleen op bestelling van de klant. In de opkweek hebben ze te maken met verschillende planttypen, denk aan komkommers, tomaten, paprika, sla, kool en bloemen. De diversiteit is groot en de wensen van klanten verschillen. Joost legt uit: "Neem bijvoorbeeld een tomaat. Alle klanten hebben hun eigen specifieke plantjes nodig omdat zij ook weer afspraken hebben met bijvoorbeeld retailers. Wij produceren wat de klant nodig heeft, op het moment dat hij het nodig heeft. Onze klanten zijn voornamelijk productiebedrijven in de professionele tuinbouw, gevestigd in Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, België, Duitsland en Oostenrijk."Preventief problemen voorkomen
"De cv-installatie is belangrijk voor ons opkweekbedrijf. De installatie zorgt voor een constant en optimaal klimaat, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Wij vertrouwen volledig op deze grote en kostbare installatie, vooral tijdens kritieke periodes zoals de vrieskou in januari. Het is van essentieel belang dat de installatie blijft functioneren zonder uitval of verlies van capaciteit, omdat onze planten er afhankelijk van zijn."

"Om de betrouwbaarheid te waarborgen, besteden we veel aandacht aan het onderhoud van de installatie en het water dat erdoorheen stroomt. De kwaliteit van het water is belangrijk omdat zelfs kleine verontreinigingen of onbalans ernstige gevolgen kunnen hebben voor de werking van de hele installatie. Als er te veel zuurstof in het water binnen de cv-installatie zit, krijg je bijvoorbeeld bacteriëngroei en ijzer in je water. Dat is heel slecht voor je installatie en voor onze planten. Om problemen te voorkomen en onvoorziene kosten te vermijden, laten we preventief het water minimaal vier keer per jaar controleren. Deze wateranalyse laten we uitvoeren door Normec Robalab."

Mario Willems, commercieel manager Normec Robalab, licht toe: "Naast het belang van het in topconditie houden van de cv-installatie, kun je met behulp van de analyse van cv-water veel geld besparen. Bij vervuiling van het cv-systeem is een rendementsverlies van 10 – 20% geen uitzondering. Dit kan oplopen tot duizenden euro's rendementsverlies per jaar. Door preventief te controleren voorkom je dergelijke risico's."

Concentreren op waar je goed in bent
Mario Willems, commercieel manager Normec Foodcare: "De klanten die bij ons hun WKK en/of CV-water installaties periodiek laten bemonsteren, analyseren en de waterbehandeling met onze producten laten uitvoeren, ervaren dit als zéér waardevol. Normec Robalab verzorgt de planning, monsteranalyse en producttoediening volledig. Hierdoor concentreert Brabant Plant zich volledig op waar ze goed in zijn: het leveren van planten van constante topkwaliteit."


Mario Willems

Cv-wateranalyse door Normec Robalab
"Een medewerker van Normec Robalab komt bij ons langs om een watermonster te nemen, zodat we hier zelf geen tijd aan hoeven te besteden, vertelt Arno van de Bogert. Arno is ruim vijf jaar werkzaam bij Brabant Plant in de functie van teeltspecialist. "Vervolgens gaan hun deskundigen aan de slag met de analyse, waarbij ze belangrijke aspecten zoals het zuurstofgehalte, bacteriegroei en ijzer onder de loep nemen. Op basis van de uitkomst voegen wij diverse chemicaliën toe aan het water voor het behoud van de perfecte waterkwaliteit. De benodigde chemicaliën komen automatisch onze kant op. Deze efficiënte aanpak van Normec Robalab stelt ons in staat om ons volledig te concentreren op onze werkzaamheden, terwijl we vertrouwen op de hoogste kwaliteit van ons water."

Betrouwbare samenwerking
Joost en Arno benadrukken dat de samenwerking met Normec Robalab naar volle tevredenheid verloopt. "Het is voor ons een enorme geruststelling dat ze de monsters komen afnemen, waardoor wij ons daar geen zorgen over hoeven te maken. De resultaten ontvangen we snel en overzichtelijk. Bovendien ontvangen we niet alleen advies, maar ook automatisch alle benodigde middelen om aan het water toe te voegen. Betrouwbaarheid is cruciaal voor onze klanten en we verwachten dezelfde betrouwbaarheid van onze partners. Gelukkig voldoet Normec Robalab absoluut aan deze verwachtingen. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de toekomst van onze samenwerking."

Voor meer informatie:
Normec Groen Agro Control
Tel: +31 (0)15 257 2511
[email protected]
www.agrocontrol.nl

Publicatiedatum: