Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We zagen een gat in de markt"

12 meter lange NFT-systemen voor Amerikaanse telers

In 2017 betrad Intek Plastics de tuinbouwsector waarbij het ondersteuning bood aan FarmTek, een teler in Iowa met NFT (Nutrient Film Technique). NFT is een techniek voor teelt op water van planten. "We bedienen zowel kleine als grote telers", vertelt Paul Pedersen, hoofd verkoop bij Intek Plastics. Het bedrijf ontwikkelde zich door deel te nemen aan de Indoor Ag-Con, onderzocht markttrends en breidde hun aanbod uit.

"We herkenden de potentie van traditionele NFT-teelt en hebben samenwerkingen opgezet met leveranciers van geautomatiseerde kassystemen." Deze stap heeft ertoe geleid dat Intek Plastics systemen van 12 meter levert aan een aantal grote geautomatiseerde kassen in Noord-Amerika. "We zagen een gat in de markt en hebben daarop ingezet. Daardoor hebben we kunnen uitbreiden in de markt."

Diversificatie
De kracht van Intek ligt in lineaire en lange extrusies die een breed scala aan toepassingen mogelijk maken. Extruderen is een vormgevingstechniek waarbij een vervormbaar materiaal door een matrijs wordt geperst. Het bedrijf vertakt zich naar bio-gebaseerde en bio-bron plastics en overweegt alternatieven voor geïsoleerde polycarbonaat panelen.

"Deze materialen kunnen een alternatief zijn voor polycarbonaat panelen maar zijn momenteel duurder. Wanneer we op grote schaal kunnen leveren kunnen we de prijs verbeteren. Daarnaast leveren we met onze expertise op de verlichtingsmarkt ook financieringsopties voor vertical farms."

Omschakelen
Twee faciliteiten in de Verenigde Staten zorgen ervoor dat het bedrijf op tijd ondersteuning kan bieden en afval kan minimaliseren veroorzaakt door import. Intek Plastics materialen werkt samen met onderzoeksinstituten zoals de Universiteit van Minnesota om de prestaties en duurzaamheid van producten te optimaliseren.

Klimaatvriendelijke toekomst
Intek Plastics werkt aan gespecialiseerde materialen van gerecyclede bronnen. Het bedrijf werkt samen met leveranciers die gemeentelijk afval omzetten in plastic pellets. Ook integreert het houtvezels in gerecycled polypropyleen. Paul denkt dat er in de toekomst geen CO₂ meer uitgestoten wordt. "We willen goed voor onze planeet en toekomstige generaties zorgen." Op dit moment ligt de focus op Canada en de Verenigde Staten. Intek Plastics ziet die landen als groeiende markten met een hoge vraag naar kassystemen.

Voor meer informatie:
Paul Pedersen, Verkoopmanager
Intek Plastics
[email protected]
www.intekplastics.com

Publicatiedatum: