Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogstprognose sla met 95% nauwkeurigheid

Thevi, een softwarepakket voor opbrengstprognose, geeft slatelers de zekerheid om effectief te plannen beslissingen te nemen en prijsstrategieën te optimaliseren. Certhon heeft Thevi ontwikkeld voor slatelers en het is toepasbaar op alle typen sla. Lotte van Rijn, CEO van Certhon: "Met Thevi kunnen slatelers toekomstige oogstopbrengsten voorspellen met een ongekende nauwkeurigheid, om uiteindelijk de beste opbrengst voor de producten te realiseren. Deze oogstprognosesoftware geeft de teler de mogelijkheid te sturen op output en daarmee zijn leveringsbetrouwbaarheid te waarborgen."

In de huidige dynamische markt, met wisselende energieprijzen en grote arealen die aangestuurd moeten worden, zijn groene vingers alleen vaak niet meer voldoende, ziet men in Poeldijk. Bovendien vraagt de sterke positie van de retail om een hoge leveringsbetrouwbaarheid. Daarom zijn agronomisten en engineers binnen Certhon in 2022 gestart met onderzoeken naar oogstvoorspellingen in het Certhon Innovation Centre. Dit is, onder andere, gedaan met behulp van geïnstalleerde camera's die continu beelden maken van het gewas.

Met de opgedane kennis uit de onderzoeken en beelden van het gewas, heeft Certhon Thevi ontwikkeld. Thevi is voorzien van software met deep learning technologie waarmee de beelden uit de kas geanalyseerd en vergeleken worden. Met die data kan Thevi vervolgens nauwkeurige opbrengstvoorspellingen doen, met een precisie tot 95%. In deze voorspellingen wordt rekening gehouden met invloeden van zowel binnen als buiten de kas, zoals de hoeveelheid LED-verlichting en het weer. Alle oogstvoorspellingen zijn voor de teler toegankelijk via een gebruiksvriendelijk dashboard.

Gewas bij Deliscious door de lens van Thevi

Eerste gebruikers
Mark Delissen, oprichter en Managing Director bij Deliscious, en één van de eerste gebruikers van Thevi, benadrukt de positieve impact van de software op hun bedrijfsvoering: "We maken wekelijks gebruik van Thevi en hebben hiermee aanzienlijke voordelen behaald. De dynamische prognoses van onze sla-gewichten zijn opvallend nauwkeurig. Zelfs bij veranderingen zowel binnen als buiten de kas blijven de voorspellingen betrouwbaar. Hierdoor zijn we in staat geweest om betere voorspellingen te communiceren, waardoor we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn."

"Als Certhon zien we de speciale relatie tussen planten, technologie en telers", geeft Lotte aan. "Met Thevi hebben we iets gecreëerd dat precies datgene samenbrengt, door onze plantkennis te integreren met innovatieve technologie. Ons vermogen om kennis te vertalen naar concrete oplossingen zoals Thevi, laat onze toewijding zien om telers te ondersteunen met middelen en tools die zijn afgestemd op hun behoeften en uitdagingen."

Certhon vertelt meer over deze software voor oogstvoorspellingen voor sla tijdens GreenTech Amsterdam, van 11 – 13 juni in de Rai. Geïnteresseerden die het evenement niet kunnen bijwonen, kunnen een demo en meer informatieaanvragen door rechtstreeks contact op te nemen met Certhon.

Voor meer informatie:
Certhon
ABC Westland 555
2685 DG Poeldijk
Tel: +31 174 22 50 80
[email protected]
www.certhon.com

Publicatiedatum: