Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"de markt trekt weer aan"

Trayspecialist viert 40-jarig jubileum

Sinds 1984 levert Staal & Plast op maat gemaakte eb- en vloedsystemen voor telers in kassen en farms met onder meer sierteelt of medicinale cannabis. De tafels laten voedingsrijk water binnenstromen om de wortels te voeden. Daarnaast wordt overtollig water gerecycled voor de volgende watergift.

"De afgelopen veertig jaar hebben we ons gespecialiseerd in eb- en vloedtafels. Met ons marktaandeel kunnen we aan iedereen, ongeacht hun grootte of specifieke behoefte, leveren", vertelt Jacob Braa Sørensen, mede-eigenaar van Staal & Plast, een Deense fabrikant van eb- en vloedtafels.


Het team vierde zijn 40-jarig jubileum op 1 mei

Mijlpaal
Het kwam niet helemaal uit de lucht vallen dat Jacob zich bij Staal & Plast aansloot. Omdat Jacobs oom zelf tuinder was en een gebrek aan goede kwaliteit en flexibiliteit in tafels voor telers constateerde, besloot Jacobs vader te experimenteren met verschillende maten en soorten. Al snel zou blijken dat dit een goede uitvinding was en een goed resultaat voor de tuinbouw.

Naarmate het bedrijf groeide voegde Jacob zich bij het bedrijf en vervult nu zijn rol als mede-eigenaar. Het bedrijf bestaat nu vier decennia en voorziet in de behoeften van telers.

Het bedienen van een breed scala aan markten
Jacob: "Nadat we verschillende machines aan markten leveren hebben we onze capaciteit verdubbeld. We hebben onlangs een productielocatie in de VS opgezet om de Noord-Amerikaanse markt te bedienen en lokaal te telen in ons thuisland Denemarken." Jacob ziet de vraag weer aantrekken nadat de markt de afgelopen twee jaar niet best was.

Het bedrijf voorziet voornamelijk Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische telers van kweektafels.

Brandveiligheid
"Onze producten gaan ongeveer 20 jaar of langer in een kas mee. Een extra voordeel is dat onze tafels brandwerend zijn. Gezien de brandveiligheid hebben veel teeltbedrijven geen verzekering nodig. Dankzij onze producten kunnen ze hun verzekeringspremie verlagen. Sommige klanten hebben zelfs geen sprinklersysteem nodig."

Voor meer informatie:
Jacob Braa Sørensen, Mede-eigenaar
Staal Plast
[email protected]
https://staal-plast.dk

Publicatiedatum: