Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gaas dat van buitenaf geïnstalleerd kan worden

Tholen - De gaasshuttles van Huisman Screen Systems rijden over het kasdek heen om van buitenaf het gaas te monteren. Een aantal jaren geleden besloten ze dat het monteren van gaas van buitenaf moest gaan gebeuren. Er zijn daar veel voordelen van te benoemen. Allereerst zijn er de arbeidsomstandigheden: het is veiliger en prettiger op deze manier. Dave Boer: "Je moet te allen tijde willen voorkomen dat iemand door het dek heen valt. De gevolgen zijn niet te overzien. Dat is heel naar. Dat willen we niet."

Het voordeel is ook dat het schermdoek gesloten kan blijven. Wanneer er van binnenuit gewerkt wordt, wat nu voor veel montagebedrijven nog de standaard is, moet het scherm open om bij het dek te kunnen. Waarom dan het klimaat en de productie onnodig verstoren? Dat hoeft dus niet. Het is goed mogelijk om van buitenaf de lamellen gaas installaties te monteren.

Doordat ervan buitenaf gewerkt kan worden, hoeven de monteurs de kas niet meer in, wat ook de infectiedruk niet onnodig verhoogt. De monteurs van Huisman Screen Systems blijven buiten dankzij de inzet van de gaasshuttles.


Dave Boer en Ronald Kloppenburg van Huisman Screen Systems

"Dankzij de gaasshuttles kunnen we nog efficiƫnter en nog veiliger werken", vult Ronald Kloppenburg aan. "Er kunnen meerdere geassembleerde gaasramen meegenomen worden op de shuttle. Inmiddels rijden er drie complete sets van deze gaasshuttles van Huismans Screen Systems. Door de efficiencyslag en toegenomen vraag uit de markt bevalt het zo goed, dat de vierde in de maak is. De shuttle wordt nu gebruikt voor het installeren van lamellen gaas profielen. De breedte van de shuttle is overigens verstelbaar. Het is aan te passen op een kapmaat van 3,20 tot vijf meter.

Stukje historie
De oprichter van Huisman screen Systems was Leen Huisman. Hij was chrysantenkweker. 's Avonds trok hij handmatig een schermboog met folie over het gewas en 's ochtends werd dat er weer afgehaald. Dat moest anders, vond hij. Makkelijker. En zo werd het idee geboren om een verduisteringsinstallatie te bouwen. Later werden dit energiescherminstallaties.

Gaasmontage werd later toegevoegd aan het dienstenpakket bij Huisman. In chrysant, roos en gerbera startte het gaasverhaal voor hen 30 jaar geleden al. "Momenteel zien we een behoorlijke toename, mede door verdere verduurzaming in de tuinbouw. Inmiddels ook steeds meer in de groente, o.a. bij komkommer en tomaat. Waar het voorheen vooral het doel had om plagen buiten te houden, dient het nu ook om uitgezette biologie binnen te houden," besluit Dave Boer. De tuinbouw staat nooit stil.


Voordat het gaas gemonteerd kan worden is er al heel wat werk verricht. Onder andere worden de hoeken extra verstevigd met laswerk. Al het voorbereidende werk vindt plaats in de werkplaats bij Huisman Screen Systems in De Lier. De montage op locatie zelf gaat hierdoor lekker rap. Maar vergeet niet dat er veel handwerk aan vooraf gaat.


Deze stapel gaascassettes zijn klaar voor montage

Voor meer informatie:
Huisman Screen Systems
Leehove 39
2678 MA De Lier
Tel: +31 (0)174 512 733
[email protected]
www.huismanscreensystems.com