Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De eerste sneeuw in Antalya sinds 29 jaar beïnvloedt de prijzen"

Voor Fresh Maximum uit Stuttgart loopt het Turkse citrus momenteel erg goed, zo vertelt junior managing director Enes Cakmak (op de foto rechts met Abdullah Bulut). "Het citrusseizoen blijft zonder problemen verlopen. Vooral de Murcott en Nadorcott clementines en de sinaasappelen zijn van uitstekende kwaliteit, waardoor we zeer goede zaken doen. Ook zeer populair zijn de Primofiori-citroenen uit Spanje, die wij in netten van 500 gram verkopen. Dus ik heb absoluut geen klachten."

Fresh Maximum kon het eerste citrus al in november aanbieden, terwijl het seizoen in de komende twee tot drie weken ten einde loopt. "De vraag is zeer groot, veel groter dan in de afgelopen jaren, wat niet in de laatste plaats te danken is aan de uitstekende kwaliteit. Daardoor hebben we ook veel nieuwe klanten gekregen, waaronder enkele lokale klanten," zegt Cakmak. "Wij werken met veel groothandelaren en retailers in heel Europa, die wij met onze eigen vrachtwagens bevoorraden."

Sneeuw in Antalya na 29 jaar
Zijn bedrijf heeft wel te lijden onder de hoge prijzen voor het vervoer. "Bovendien heeft het in het teeltgebied van Antalya voor het eerst in 29 jaar gesneeuwd, wat, samen met de transportkosten, een sterke invloed heeft op de prijzen. In het algemeen was het voor ons een tijd lang moeilijk om geschikte goederen te vinden," merkt Cakmak (links op foto, samen met verkoper Abdullah Caliskan) op. Hij heeft ook een goede verkoop van granaatappelen en kweeperen gehad, hoewel het seizoen voor deze producten ten einde loopt. Cakmak heeft ook enige belangstelling gezien voor gedroogde kaki's uit Turkije. Cakmak biedt tevens trostomaten uit Turkije en vleestomaten uit Spanje en Marokko aan, hoewel de prijzen daarvoor momenteel extreem hoog zijn.

In Turkije wordt ook gewerkt aan geschikte alternatieven voor plastic verpakkingen "om bij te dragen aan het milieu", zoals Cakmak uitlegt. "Dit was ook een zeer aansprekend onderwerp op de laatste handelsbeurs die de Turkse exportvereniging BAIB twee jaar geleden in Berlijn organiseerde."

Voor meer informatie:
Fresh Maximum GmbH
Langwiesenweg 30
70327 Stuttgart, Duitsland
+49 162 21 88 274
[email protected] 
freshmaximum.de