Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

3,5 miljoen subsidie voor o.a. zonnepanelen op Zuid-Hollandse waterbassins

De subsidieregeling ‘Zonnig Zuid-Holland’ is uitgebreid. Naast zonnepanelen op grote daken is er nu ook subsidie voor zonnepanelen op waterbassins en parkeergarages. Tot eind 2023 is €3,5 miljoen beschikbaar voor de subsidieregeling. De uitbreiding van de regeling werd vorige maand al bekend. 
 
Nu zegt Berend Potjer, gedeputeerde energie, in een persbericht van de provincie: “Het bestrijden van de klimaatcrisis is een urgente opgave. Daarom zetten wij vol in op energiebesparing en opwekking van zonnestroom. Met de schaarse ruimte in Zuid-Holland moeten wij daar creatief mee omgaan, de ruimte dubbel gebruiken. Bijvoorbeeld door zonnepanelen niet alleen op daken te plaatsen, maar ook op waterbassins bij de kassen en parkeerterreinen. Door de stroom vlakbij de gebruiker op te wekken kan bovendien de koelkast aanblijven, de kas verlicht worden en de auto worden opgeladen en het elektriciteitsnetwerk worden ontzien. Wie weinig ruimte heeft, moet slim zijn!”

Voorwaarden
De subsidieregeling ‘Zonnig Zuid-Holland’ loopt tot eind 2023 en is bedoeld voor zonnepanelen in combinatie met een nieuw te bouwen constructie op een parkeerterrein, waterbassin, het versterken van daken voor zonnepanelen, asbestverwijdering, de aanschaf van lichtgewicht zonnepanelen voor grote daken en het beschikbaar stellen van daken aan energiecoöperaties.

Aanvalsplan zon
De subsidieregeling Zonnig Zuid-Holland is onderdeel van het aanvalsplan zon, waarmee de provincie kansen en knelpunten voor zonne-energie aanpakt. Veel partijen maakten al gebruik van de mogelijkheid om met steun van de provincie hun dak te versterken voor zonnepanelen of hun dak beschikbaar te stellen aan een energiecoöperatie. Van bakkerijen tot sportclubs en scholen.

Bron: Provincie Zuid-Holland
 

Publicatiedatum: